Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Wall Street: Νέο ρεκόρ για Microsoft και Nasdaq με... οδηγό την Tesla

Wall Street: Νέο ρεκόρ για Microsoft και Nasdaq με… οδηγό την Tesla

Πρωταγωνιστής στη Wall Street ήταν και χθες Τετάρτη η μετοχή της Microsoft που ενδοσυνεδριακά «έπιασε» νέο ρεκόρ, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να ξεπερνά πλέον τα δύο τρισ. δολάρια.

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ ανήλθε χθες Τετάρτη ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq στην κεφαλαιαγορά της Νέας Υόρκης, τροφοδοτούμενος από το ράλι στη μετοχή της Tesla Inc. και τους επενδυτές να πανηγυρίζουν για τα στοιχεία που έδειξαν ιστορικό υψηλό για τη μεταποιητική δραστηριότητα τον Ιούνιο.

Πτώση για Dow και S&P 500

Προχθές Τρίτη, ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell επιβεβαίωσε εκ νέου την πρόθεση της κεντρικής τράπεζας να μην αυξήσει τα επιτόκια πολύ γρήγορα, με βάση μόνο τον φόβο του πληθωρισμού.

Ο δείκτης Nasdaq διαμορφώθηκε σε νέο ιστορικό υψηλό με άνοδο 0,13% στις 14.271 μονάδες.

Στον αντίποδα, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,21% ή 72 μονάδες στις 33.873 μονάδες, και ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,11% στις 4.241 μονάδες, μετά τα κέρδη που ενέγραψαν και οι δύο δείκτες στην προχθεσινή συνεδρίαση.

Τα δυσθεώρητα… ύψη της Microsoft

Στον τεχνολογικό κλάδο, πρωταγωνιστής ήταν και χθες η μετοχή της Microsoft που ενδοσυνεδριακά «έπιασε» και νέο ρεκόρ, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να ξεπερνά πλέον τα δύο τρισ. δολάρια.

Οι επενδυτές μοιάζουν ανακουφισμένοι από τις διαβεβαιώσεις του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος μιλώντας χθες στο Κογκρέσο διαβεβαίωσε πως η Fed δεν θα προχωρήσει γρήγορα σε αυξήσεις των επιτοκίων.

Διαβεβαίωσε, δε, την αγορά πως οι πληθωριστικές πιέσεις θα είναι παροδικές.

Πάντως, νωρίτερα, σε δηλώσεις του στο Reuters, ο Ράφαελ Μπόστιτς, στέλεχος της Fed, σχολίασε πως η ανοδική τάση των τιμών δεν θα είναι τόσο… προσωρινή, καθώς μπορεί να διαρκέσει έως και εννέα μήνες.

«Το προσωρινό θα είναι λίγο μεγαλύτερο από αυτό που αναμέναμε. Αντί να είναι δύο με τρεις μήνες μπορεί να είναι έξι με εννέα μήνες» τόνισε.

Πηγή: ot.gr

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024