Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Για τέταρτη χρονιά η P&G και η ΑΒ Βασιλόπουλος μας «Προσφέρουν» καθαρότερες θάλασσες και ακτές

Για τέταρτη χρονιά η P&G και η ΑΒ Βασιλόπουλος μας «Προσφέρουν» καθαρότερες θάλασσες και ακτές

Πώς επηρεάζουν το περιβάλλον οι καταναλωτικές μας επιλογές;

Φανταστείτε κάθε φορά που παίρνατε από το ράφι του σουπερμάρκετ μια συσκευασία των αγαπημένων σας προϊόντων, μια σακούλα πλαστικά απορρίμματα να εξαφανιζόταν ως δια μαγείας από τον πυθμένα ή τα παράλια των ελληνικών θαλασσών. Μπορεί να ακούγεται ονειρικό, όμως είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα από ό,τι νομίζετε: Η κυριότερη διαφορά, είναι ότι δεν συμβαίνει χάρη σε κάποιο ξόρκι, αλλά μέσα από τη συνδυασμένη προσπάθεια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και την ενεργή και δυναμική συμμετοχή πλήθους εθελοντών.

Τέσσερα χρόνια καθαρότερες θάλασσες και ακτές

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, τα αγαπημένα μας προϊόντα της P&G (Ariel, Fairy, Pampers, Always, Oral B και αμέτρητα ακόμη) και η ΑΒ Βασιλόπουλος υλοποίησαν το πρόγραμμα «Προσφέρω», στο πλαίσιο του οποίου κάθε μας αγορά μεταφράζεται και σε μια δωρεά για τη σωτηρία του υδροφόρου ορίζοντα.

Οι δράσεις συμπεριέλαβαν, για άλλη μια φορά, τους υποβρύχιους καθαρισμούς από την καταδυτική ομάδα της iSea, σε συνεργασία με τοπικά καταδυτικά κέντρα και άλλους φορείς, επιτυγχάνοντας συνολικά 60 επιπλέον υποβρύχιους καθαρισμούς στη διάρκεια του έτους.

Φροντίζοντας τον υδροφόρο ορίζοντα από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη

Από τον Μάρτιο του 2018 μέχρι σήμερα, όταν η P&G και η ΑΒ Βασιλόπουλος εγκαινίασαν το πρόγραμμα «Προσφέρω», έχουν ολοκληρωθεί περισσότεροι από 138 παράκτιοι και υποβρύχιοι καθαρισμοί, με τα απορρίμματα που συγκεντρώθηκαν να ξεπερνούν τους 46 τόνους. Στο ίδιο διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί και 34 εκπαιδευτικές δράσεις, με τις ενέργειες του προγράμματος να απλώνονται σε όλη την Ελλάδα, από την Θράκη έως την Κρήτη και από το Ιόνιο μέχρι τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πρόγραμμα «Προσφέρω» έχουν δώσει πνοή μέχρι σήμερα 1.148 εθελοντές και 34 δύτες, που συνέβαλαν ουσιαστικά στην προστασία των πολύτιμων ελληνικών θαλασσών από τη ρύπανση. Μεγαλύτερο βάρος για τον υδροφόρο ορίζοντα της χώρας μας είναι, φυσικά, τα πλαστικά απορρίμματα, που αποτέλεσαν και το 74% των ευρημάτων των καθαρισμών που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2021.

Η ρύπανση δεν μπαίνει σε καραντίνα

Παρά το γεγονός ότι η φετινή χρονιά δημιούργησε επιπλέον προκλήσεις και για τον εθελοντισμό, η πανδημία εκτός από εμπόδιο αποτέλεσε και κίνητρο για την ενίσχυση του «Προσφέρω». Και αυτό γιατί έγινε σαφές σε όλους μας ότι δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε τη δική μας υγεία, χωρίς να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα και για την υγεία του πλανήτη που μας φιλοξενεί. Έτσι, το πρόγραμμα καθαρισμού των ελληνικών θαλασσών από την P&G και την ΑΒ Βασιλόπουλος όχι απλώς δεν διακόπηκε, αλλά πάρθηκε η απόφαση να ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο.

Η κα Αναστασία Χαρίτου, Υπεύθυνη προγραμμάτων της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης iSea, δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε όλοι πολύ περήφανοι που καταφέραμε για 4η χρονιά να ολοκληρώσουμε τις δράσεις καθαρισμού που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε από το 2018, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε λόγω της υγειονομικής κρίσης. Το πρόγραμμα “Προσφέρω” αποτελεί μια σπουδαία πρωτοβουλία που συμβάλλει δραστικά στον καθαρισμό των ελληνικών θαλασσών και ακτών και δρα καταλυτικά στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για τα υδάτινα απορρίμματα. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας και της σημαντικής στήριξης των καταναλωτών και των εθελοντών, γινόμαστε όλοι μαζί μια ομάδα και αντιμετωπίζουμε αυτήν την περιβαλλοντική πρόκληση από κοινού. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε το έργο μας, για να απολαμβάνουμε όλοι πιο καθαρές θάλασσες και ακτές στην Ελλάδα μας».

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα Προσφέρω εδώ.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024