Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γώγος: Aπέχουμε ακόμη αρκετά από το τείχος ανοσίας - Κίνδυνος ανά πάσα στιγμή για νέες εξάρσεις

Γώγος: Aπέχουμε ακόμη αρκετά από το τείχος ανοσίας – Κίνδυνος ανά πάσα στιγμή για νέες εξάρσεις

Ο κ. Γώγος είπε επίσης ότι όλοι οι επιδημιολογικοί δείκτες είναι βελτιωμένοι και μάλιστα προβλέπεται ότι τα πράγματα θα πάνε ακόμα καλύτερα μέχρι και τα μέσα Ιουλίου, αλλά προειδοποίησε ότι υπάρχει ο κίνδυνος ανά πάσα στιγμή να προκύψουν νέες εξάρσεις

Αν και τα νέα για την πανδημία είναι καλά, απέχουμε ακόμη αρκετά από το χτίσουμε το περίφημο τείχος ανοσίας, τόνισε ο καθηγητής παθολογίας – λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως είπε ο κ. Γώγος, για να αποκτήσουμε ανοσία θα πρέπει να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του πληθυσμού και μάλιστα με τα νέα στελέχη που κυριαρχούν, ενδεχομένως αυτό το 70% να χρειαστεί να είναι ακόμη υψηλότερο.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, έχει εμβολιαστεί έστω και με μια δόση το 43% του πληθυσμού, άρα απέχουμε ακόμη αρκετά από το 70% και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για μια παγκόσμια πανδημία και σε αυτό το επίπεδο ο εμβολιασμός κινείται αρκετά χαμηλότερα.

Ο κ. Γώγος είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 επίσης ότι όλοι οι επιδημιολογικοί δείκτες είναι βελτιωμένοι και μάλιστα προβλέπεται ότι τα πράγματα θα πάνε ακόμα καλύτερα μέχρι και τα μέσα Ιουλίου, αλλά προειδοποίησε ότι υπάρχει ο κίνδυνος ανά πάσα στιγμή να προκύψουν νέες εξάρσεις.

Σε ότι αφορά τις μάσκες, ο κ. Γώγος είπε ότι σύντομα θα υπάρξουν νέες οδηγίες και θα αφορούν όλο τον πληθυσμό καθώς πρακτικά δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη όταν μιλάμε για εξωτερικούς χώρους, συμπληρώνοντας όμως πως εδώ τίθεται θέμα ατομικής ευθύνης και όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι καλό θα είναι να συνεχίσουν να φορούν μάσκες, κυρίως για δική τους προστασία.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024