Τι καταγγέλλει με ανάρτησή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Στην καταγγελία ότι με πρόσχημα την πανδημία γίνονται αναθέσεις προμηθειών και υπηρεσιών με αδιαφανείς διαδικασίες προχώρησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, Μιχάλης Γιαννάκος.

Η ανάρτησή του:

«Στους Υγειονομικούς αρνούνται το επίδομα για την αυτοθυσία που έδειξαν στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Σκέφτονται το δημοσιονομικό κόστος. Να σκορπάνε όμως λεφτά από εδώ και από εκεί με αδιαφανείς διαδικασίες δεν τους νοιάζει.

Σε μεγάλο Νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής έγινε ανάθεση του κυλικείου στον ίδιο εργολάβο για 12 χρόνια με το ίδιο μίσθωμα επικαλούμενοι τη πανδημία. Πως προέβλεψαν ότι για 12 χρόνια θα υπάρχει πανδημία;

Όταν έγινε ανάθεση στο Νοσοκομείο της Νίκαιας για 8 χρόνια στον ίδιο εργολάβο έγινε χαμός.
Σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης γίνεται κατάτμηση δαπανών για αγορά αντιδραστηρίων με ανάθεση. Μάλιστα αγοράζουν αντιδραστήρια για μοριακό έλεγχο κορωνοιου σε νοσοκομείο που δεν διαθέτει μοριακό αναλυτή και χρησιμοποιούνται στο διασυνδεόμενο. Έτσι μπορούν εύκολα να κάνουν κατάτμηση της δαπάνης.

Σε άλλο μεγάλο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης έγινε ανάθεση για 10 μήνες σε εταιρεία με μηνιαίο κόστος 3.707 ευρώ για τη καταχώρηση στοιχείων σε λογισμική μορφή.

Σε νοσοκομείο της Αττικής υπάρχουν καταγγελίες γραπτές για φωτογραφική ανάθεση χιλιάδων ευρώ σε συγκεκριμένη εταιρεία υλικών χειρουργείου.

Ξεκίνησαν διαγωνισμοί επιστροφής των εργολάβων στα Νοσοκομεία στις υπηρεσίες στήριξης παρα τις αντιδράσεις των τοπικών σωματείων. Οι εργολάβοι κοστίζουν πολλαπλάσια στο δημόσιο προσφέροντας χειρότερες υπηρεσίες και εργασιακό μεσαίωνα.

Ακούει κανείς στη Κυβέρνηση;

Να ασχοληθούν και να συμαζέψουν τις δαπάνες στα νοσοκομεία. Το δημοσιονομικό κόστος τους απασχολεί μόνο στα δικά μας αιτήματα».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr