Γάντι ταιριάζει στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το αρχαίο γνωμικό «Γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει» για όσα εκ… παραδρομής είπε σε σχέση με την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας «στις προσπάθειές μας να αποσταθεροποιήσουμε τη Συρία».

«Δεν λάβαμε την υποστήριξη που περιμέναμε από τη διεθνή κοινότητα στις προσπάθειές μας να αποσταθεροποιήσουμε τη Συρία», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκπλήσσοντας για την… ειλικρίνειά του όσους άκουγαν ή διάβασαν αργότερα τις δηλώσεις του.

Γλωσσική… παραδρομή

Μιλώντας στο πλαίσιο των εργασιών του Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας, ο πρόεδρος της Τουρκίας παραδέχτηκε από… γλωσσική παραδρομή αυτό που επιμελώς κρύβει τόσα χρόνια για τις τουρκικές ενέργειες στη Συρία.

Βέβαια, η «γλώσσα λανθάνουσα…»  του Ερντογάν δεν πέρασε απαρατήρητη από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο Ερντογάν “σκοντάφτει”: Δεν λάβαμε την υποστήριξη που περιμέναμε από τη διεθνή κοινότητα στις προσπάθειές μας να αποσταθεροποιήσουμε τη Συρία» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter το Yol TV.

«Γλίστρησε ξανά»

«Η γλώσσα του Ερντογάν γλίστρησε ξανά: Δεν λάβαμε την υποστήριξη που περιμέναμε στις προσπάθειές μας να αποσταθεροποιήσουμε τη Συρία» είναι ο τίτλος του άρθρου της cumhuriyet, η οποία παραθέτει το επίμαχο σημείο της ομιλίας του τούρκου προέδρου:

«Η Τουρκία είναι η χώρα με το 5ο μεγαλύτερο διπλωματικό δίκτυο στον κόσμο, με 252 ξένους εκπροσώπους. Προσπαθούμε να συμβάλουμε στην ειρήνη και τη σταθερότητα. Εργαστήκαμε σκληρά για να βρούμε μια πολιτική λύση που θα αντικατοπτρίζει τη βούληση του λαού στη Συρία.

»Εχουμε φιλοξενήσει σχεδόν 4,5 εκατομμύρια σύρους αδελφούς και αδελφές για 10 χρόνια.

»Γίναμε η πρώτη χώρα που έδρασε ενάντια σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το PKK και το DAESH οι οποίες δραστηριοποιούνται στη Συρία.

»Συνεισφέραμε στην ασφάλεια της Ευρώπης και του κόσμου τερματίζοντας την παρουσία του DAESH στη Συρία σε μεγάλο βαθμό. Μέχρι τώρα, 4500 μέλη του DAESH έχουν καταστεί αναποτελεσματικά.

»Δεν λάβαμε την υποστήριξη που περιμέναμε από τη διεθνή κοινότητα, τόσο στον αγώνα μας ενάντια στις τρομοκρατικές οργανώσεις όσο και στις προσπάθειές μας να αποσταθεροποιήσουμε τη Συρία» είπε ο τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος στην πολιτική της Τουρκίας έναντι της γειτονικής Συρίας».

Η διόρθωση…

«Στις προσπάθειές μας να σταθεροποιήσουμε τη Συρία…» σημειώνει η ιστοσελίδα στον υπότιτλό της κάτω από το βίντεο με τις δηλώσεις Ερντογάν, διορθώνοντας το… λάθος του.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr