Το «ΜΩΒ», Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων, κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή για τον βιασμό της 50χρονης καθαρίστριας στα Πετράλωνα, η οποία πήγε να βγάλει το μεροκάματο και ο δράστης την χτύπησε και την κακοποίησε σεξουαλικά επί 1,5 ώρα, κρατώντας την όμηρο.

«Καμία μόνη» φωνάζουν στις διαδηλώσεις και τις διαμαρτυρίες τους κατά των βιασμών, των γυναικοκτονιών, της κακοποίησης των γυναικών και… το εννοούν.

Προσπαθούν να βρεθούν δίπλα σε κάθε γυναίκα που βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή της και η ψυχή της απλώς γιατί είναι γυναίκα.

Το ίδιο έπραξαν και με τον βιασμό στα Πετράλωνα. Το «Μωβ», Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων, κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή για τον βιασμό της 50χρονης καθαρίστριας στα Πετράλωνα, η οποία πήγε να βγάλει το μεροκάματο και ο δράστης την χτύπησε και την κακοποίησε σεξουαλικά επί 1,5 ώρα, κρατώντας την όμηρο για πολλές ώρες.

Μόλις η αποτρόπαια πράξη έγινε γνωστή με καταγγελία σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και βγήκε κάλεσμα για συγκέντρωση συμπαράστασης στα Πετράλωνα, το «Μωβ» σήκωσε τα μανίκια και ανέλαβε δράση.

«Ενημερώθηκαμε από συντρόφισσα στη γειτονιά ότι εργαζόμενη ξέφυγε από άντρα, ο οποίος την προσέλαβε για να του καθαρίσει το σπίτι και την κρατούσε από το πρωί εκεί και την βίαζε. Καλούμε σε συγκέντρωση στις 19:30 στη συμβολή των οδών Κειριάδων και Συμμαχίδων στα Κάτω Πετράλωνα. Καμία μόνη», ανέφερε η ανακοίνωση.

Οι γυναίκες που συμμετέχουν στο «Μωβ» και βρίσκονταν στο Σύνταγμα για τη διαμαρτυρία κατά της γυναικοκτονίας, με αφορμή τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν από τον σύζυγό της, μετέδωσαν άμεσως την είδηση από το μεγάφωνο.

Εν συνεχεία, πολλά ήταν τα μέλη του «Μωβ» που βρέθηκαν στα Πετράλωνα, φωνάζοντας συνθήματα κατά των βιασμών και απαιτώντας την παραδειγματική τιμωρία του βιαστή.

Το Μωβ – Ποια είναι η οργάνωση που αγωνίζεται για τα δίκαια των γυναικών

Η Οργάνωση Γυναικείων Δικαιωμάτων «Το Μωβ» λειτουργεί ως Πανελλαδικό Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ανεξάρτητο από πολιτικά κόμματα και κρατικούς φορείς.

Σκοποί του Σωματείου είναι:

1. Η υποστήριξη των γυναικείων δικαιωμάτων και της ισότητας των φύλων.
2. Η εξάλειψη της έμφυλης βίας.
3. Η υπεράσπιση της αυτονομίας και του αυτοπροσδιορισμού της γυναικείας υπόστασης και του γυναικείου σώματος.
4. Η εξάλειψη των διακρίσεων λόγω φύλου και σεξουαλικού αυτοπροσδιορισμού.
5. Η αποδοχή της διαφορετικότητας της άλλης/άλλου.
6. Η εξάλειψη της πατριαρχίας.
7. Η υποστήριξη της κοινωνικής δικαιοσύνης σε κάθε της εκδοχή.
8. Η υποστήριξη της ειρήνης και της αντίρρησης συνείδησης στη στράτευση, η αντίσταση στον πόλεμο, τον μιλιταρισμό, τον εθνικισμό και το φασισμό, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως.
9. Η υποστήριξη δραστηριοτήτων προστασίας της φύσης.

Μερικές από τις καμπάνιες που οργάνωσαν τα μέλη του «Μωβ», στηρίζοντας τα γυναικεία δικαιώματα, ήταν οι εξής:

  • Όχι στην υποχρεωτική συνεπιμέλεια.
  • Δικαιοσύνη για τον Ζακ/Zackie.
  • Ενημέρωση γυναικών προσφύγων και μεταναστριών, ειδικά των κρατουμένων, σε 5 γλώσσες.
  • Διαμαρτυρία στην Ισραηλινή πρεσβεία για τις αντιρρησίες συνείδησης Tair Kaminer & Omri Baranes.
  • Μπουρκίνα Φάσο: Προστατέψτε τα κορίτσια από τους εξαναγκαστικούς γάμους.
Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr