Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δήμος Παλλήνης: Εκατό  στρέμματα νέου πρασίνου,  για τους κατοίκους

Δήμος Παλλήνης: Εκατό  στρέμματα νέου πρασίνου,  για τους κατοίκους

Για κάθε νέο αστικό χώρο πρασίνου που δημιουργείται αυξάνονται και οι πιθανότητες υγιούς διαβίωσης. Όταν αυξάνεται το ισοζύγιο πρασίνου στους δήμους είναι πάντα μια καλή είδηση.

Τη δημιουργία δυο νέων, μεγάλων πάρκων, συνολικής έκτασης 100 στρ. περίπου, προωθεί, ο Δήμος Παλλήνης, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αναπλάσεων για την αισθητική αναβάθμιση της πόλης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Πρόκειται, για:

Α) το Αστικό Άλσος Πανοράματος στην Παλλήνη, έκτασης περίπου 60 στρ.,  το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο, οργανωμένο δημοτικό πάρκο σε όλα τα Μεσόγεια και μια από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις αναδάσωσης, προστασίας και ανάδειξης του Πεντελικού Όρους. Το έργο έχει μελετηθεί από τον Δήμο Παλλήνης και θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής. Πρόσφατα, εγκρίθηκε η σύναψη της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Παλλήνης και Περιφέρειας Αττικής, η οποία θα υπογραφεί στο επόμενο διάστημα, κι αμέσως μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης του έργου.

Εκεί προβλέπεται εκτεταμένη φύτευση δέντρων και θάμνων, διάδρομοι περιπάτου ενώ μεταξύ άλλων, θα τοποθετηθούν κιόσκια, τραπεζόπαγκοι, παγκάκια, βρύσες, καθώς και υπαίθριο γυμναστήριο. Το πάρκο θα διαθέτει πλήρες αυτόματο δίκτυο πυρόσβεσης,  ύδρευσης και άρδευσης, αντιπυρική ζώνη και τάφρο ομβρίων, όπως μας ενημέρωσαν από τον δήμο.

Β) το Πάρκο Ρέματος Παναγίτσας στον Γέρακα, έκτασης περίπου 40 στρ., το οποίο θα εκτείνεται σε μήκος περίπου 1,5 χιλιομέτρου και θα αποτελεί μια «πράσινη λεωφόρος» στην καρδιά του Γέρακα.

Το έργο έχει μελετηθεί από τον Δήμο Παλλήνης ο οποίος έχει ήδη υποβάλλει πρόταση για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Προβλέπεται εκτεταμένη φύτευση καθώς η δημιουργία χώρων περιπάτου και αναψυχής, ποδηλατόδρομου, πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, υπαίθριου γυμναστηρίου, ειδικών exreme παιχνιδιών για παιδιά, «ζωντανό ποδοσφαιράκι», υπαίθριο σκάκι κλπ.

Μετά από τις δυο αυτές παρεμβάσεις, ακολουθεί η μελέτη για τις αναπλάσεις του Παλαιού Κέντρου Παλλήνης και των γειτονιών της Κάντζας και του Αγίου Νικολάου. Γενικότερα παρατηρείται αύξηση του ισοζυγίου πρασίνου στο δήμο Παλλήνης που μόνο θετικό πρόσημο δημιουργεί για τους κατοίκους αναφορικά με το επίπεδο διαβίωσης.

Ωστόσο, δυο πολύ σημαντικά θέματα παραμένουν σε εκκρεμότητα στο δήμο Παλλήνης. Το πρώτο αφορά τους πυλώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ που κυριολεκτικά -σε κάποια σημεία- ξύνουν τις αυλές των σπιτιών. Εξ όσων γνωρίζουμε και σε αντίθεση με τους δήμους Αγίας Βαρβάρας και Αιγάλεω που οι δημοτικές αρχές έδωσαν κυριολεκτικά μάχη μαζί με τους πολίτες για την υπογειοποίηση τους που κατά τα φαινόμενα θα γίνει πράξη με πόρους από το ταμείο Ανάκαμψης, δεν συμβαίνει το ίδιο με τον δήμο Παλλήνης. Η υπογειοποίηση των καλωδίων υψηλής τάσης οφείλει να είναι πρώτη προτεραιότητα για μια έμπειρη δημοτική αρχή όπως του Θανάση Ζούτσου διότι αφορά θέμα δημόσιας υγείας. Πολλοί κάτοικοι που διαμένουν πλησίον πυλώνων ΔΕΗ οφείλουν να μάθουν αν μπορεί η δημοτική αρχή να τα καταφέρει όπως αντίστοιχες άλλες και να δώσει μια λύση σε ένα πρόβλημα χρόνων. Ακόμη ένα θέμα που πρέπει να δοθεί έμφαση είναι η ένταξη στο σχέδιο πόλης δεκάδων οικοπέδων στη περιοχή του Γέρακα. Εκατοντάδες ιδιοκτήτες αναμένουν εδώ και χρόνια να μπούνε τα οικόπεδα τους στο σχέδιο προκειμένου να τα αξιοποιήσουν γεγονός που θα δημιουργήσει και μια οικιστική ανάπτυξη ιδιαίτερης οικονομικής βαρύτητας. Θέμα που παραμένει άλυτο για πολλά χρόνια.

 

Sports in

Η αντίδραση του Σλούκα μετά το μεγάλο λάθος: Χτυπιόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απαρηγόρητος στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος που έκανε στο φινάλε του αγώνα με τη Μακάμπι και είχε πολλές έντονες αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024