Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παλλήνη: Ξεκινά επιτέλους το έργο της αποχέτευσης

Παλλήνη: Ξεκινά επιτέλους το έργο της αποχέτευσης

Την πρώτη συνάντηση εργασίας με τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας «Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης-ΕΛΤΕΡΓΑ ΑΕ», η οποία ανέλαβε την κατασκευή του μεγάλου έργου της αποχέτευσης του Δήμου Παλλήνης, είχε σήμερα ο Δήμαρχος, Θανάσης Ζούτσος

Την πρώτη, ιστορικής σημασίας για την περιοχή, συνάντηση εργασίας με τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας, «Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης-ΕΛΤΕΡΓΑ ΑΕ», η οποία ανέλαβε την κατασκευή του μεγάλου έργου της αποχέτευσης του Δήμου Παλλήνης, είχε σήμερα ο Δήμαρχος, Θανάσης Ζούτσος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Παλλήνης και συζητήθηκαν θέματα τεχνικής φύσεως. Με τον τρόπο αυτό, ξεκίνησε και επίσημα η συνεργασία Δήμου και αναδόχου, για την υλοποίηση του έργου, για το οποίο ο Δήμος Παλλήνης εξασφάλισε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, ύψους 55 εκατ. ευρώ.

Την προηγούμενη ημέρα, μάλιστα, το Ελεγκτικό Συνέδριο ολοκλήρωσε τον έλεγχο και ενέκρινε το κείμενο της Σύμβασης, που θα υπογράψει ο ανάδοχος με την ΕΥΔΑΠ.

Στο επόμενο διάστημα, θα ξεκινήσει η σταδιακή εγκατάσταση και ανάπτυξη των εργοταξίων, έτσι ώστε, το αργότερο εντός τριμήνου, να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Το έργο θα ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος 48 μηνών και αφορά στην κατασκευή 19,5 χλμ. πρωτεύοντος και 152,5 χλμ. δευτερεύοντος δικτύου, δεκατριών (13) συνολικά αντλιοστασίων, καθώς και την κατασκευή των συνδέσεων με τα ακίνητα.

Θανάσης Ζούτσος: «Περίμενα δέκα χρόνια για αυτή τη συνάντηση.»

Ο δήμαρχος Παλλήνης δήλωσε σχετικά: «Αισθάνομαι σήμερα μεγάλη χαρά. Είναι μια στιγμή δικαίωσης, για τον συνεχή, επίμονο και επίπονο αγώνα που δώσαμε, από το 2011, για να αποκτήσουμε το αυτονόητο δικαίωμα σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας, για να γίνει το έργο της αποχέτευσης. Καταφέραμε, μάλιστα, να εξασφαλίσουμε δυο φορές, χρηματοδότηση από την ΕΕ, αφού η πρώτη, τελικά εν μέρει χάθηκε, με ευθύνη της γραφειοκρατίας του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά και μικροπολιτικών συμφερόντων, που συνεχώς ύψωναν εμπόδια και μας καθυστερούσαν. Περίμενα δέκα χρόνια για αυτή τη συνάντηση, που σηματοδοτεί την έναρξη κατασκευής του έργου της αποχέτευσης. Μια μεγάλη κατάκτηση για όλους μας. Επιτέλους, όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Παλλήνης, δικαιωθήκαμε. Επόμενο βήμα, η εξασφάλιση της χρηματοδότησης και των συνδέσεων με τα ακίνητα, ώστε αυτό το τεράστιο έργο να πραγματοποιηθεί με μηδενική επιβάρυνση για τους κατοίκους της πόλης μας».

Sports in

Η μεγάλη επένδυση στα τμήματα υποδομής και το λαμπρό μέλλον του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός έχει στηρίξει με μεγάλες κινήσεις τα τμήματα υποδομής, επενδύοντας πολλά εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη όλων των ομάδων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024