Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μάικλ Μπέρι προειδοποιεί για τη «μητέρα όλων των κραχ»

Ο Μάικλ Μπέρι προειδοποιεί για τη «μητέρα όλων των κραχ»

Ο άνθρωπος που στοιχημάτισε κατά των ενυπόθηκων δανείων και κέρδισε τεράστια ποσά από την κρίση του 2008, προειδοποιεί τώρα για τον κίνδυνο ζημιών «στο μέγεθος κρατών» σε περίπτωση που υπάρξει υποχώρηση τιμών στα κρυπτονομίσματα και τις meme μετοχές

Όταν ο Μάικλ Μπέρι μιλά, η Wall Street ακούει. Ο άνθρωπος που στοιχημάτισε κατά των ενυπόθηκων δανείων και κέρδισε τεράστια ποσά από την κρίση του 2008, έκανε σειρά tweets την Πέμπτη προειδοποιώντας τους επενδυτές σχετικά με τον κίνδυνο ζημιών «στο μέγεθος κρατών» σε περίπτωση που υπάρξει υποχώρηση τιμών στα κρυπτονομίσματα και τις meme μετοχές.

«Αυτό που κάνει η υπερκερδοσκοπία είναι να προσελκύει μικροεπενδυτές πριν εμφανιστεί η μητέρα όλων των κραχ» έγραψε ο Μπέρι στο Twitter, πριν αυτά διαγραφούν.

«Όταν τα κρυπτονομίσματα υποχωρήσουν από τα σημερινά τρισεκατομμύρια, ή οι μετοχές meme υποχωρήσουν από τα σημερινά επίπεδα των δεκάδων δισ, οι απώλειες της κύριας αγοράς θα πλησιάσουν το μέγεθος κρατών. Η ιστορία δεν αλλάζει».

Ο Μπέρι, επικεφαλής της Scioin Asset Management, ακολουθείται πιστά από το πλήθος των μετοχών meme.

Το 2019 εμφανίσθηκε θετικός απέναντι στην εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών GameStop Corp θέτοντας τις βάσεις για την επικών διαστάσεων επενδυτική φρενίτιδα που γνωρίσαμε στις αρχές του έτους.

Οι απόψεις του άλλαξαν φέτος, ωστόσο, με αποτέλεσμα να προειδοποιεί διαρκώς για κινδύνους φούσκας στην αγορά.

«Αν έβαλα την GME στα ραντάρ σας και πήγατε καλά, είμαι πραγματικά χαρούμενος για σας», έγραψε σε tweet τον Ιανουάριο.

«Ωστόσο, αυτό που συμβαίνει τώρα –πρέπει να έχει νομικές και ρυθμιστικές επιπτώσεις. Αυτό είναι αφύσικο, παράλογο και επικίνδυνο».

Ο Μπέρι επίσης στοιχημάτισε κατά της Tesla Inc. Η Scion Asset Management χρωστούσε αρνητικές θέσεις έναντι 800.000 μετοχών της βιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Ιλον Μασκ στις 31 Μαρτίου.

Τον ρόλο του Μάικλ Μπέρι στην κινηματογραφική ταινία «The Big Short», που περιέγραφε την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, υποδύθηκε ο Κρίστιαν Μπέιλ.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024