Όταν το παρισινό concept shop Colette έκλεισε τις πόρτες του το 2017, η συνιδρύτρια και δημιουργική διευθύντριά του, Sarah Andelman, ξεκίνησε ένα νέο project που ονομάζεται Just an Idea.

Στόχος του, λέει η Andelman – γνωστή για την υπεράσπιση των νέων ιδεών και των καινοτόμων, τολμηρών που τις κατεβάζουν, από τον νεαρό Virgil Abloh έως τον Shayne Oliver του Hood By Air – είναι να «παρουσιάσει ταλέντα από όλο τον κόσμο και να τους δώσει υποστήριξη για να παρουσιάσουν το έργο τους».

Για το σκοπό αυτό, το Just an Idea διευκολύνει τις συνεργασίες μεταξύ μεγάλων εμπορικών σημάτων και νέων σχεδιαστών.

Πρόσφατα, εκδόθηκε από το Just an Idea μια σειρά από πέντε βιβλία που το καθένα εξερευνά το όραμα ενός διαφορετικού δημιουργικού. Η σχεδιαστής μόδας Nicole McLaughlin, για παράδειγμα, μετατρέπει απορριμμένα ρούχα και αντικείμενα σε…γλυπτά ενδύματα, ενώ ο παρισινός ανθοκόμος και πρώην έμπορος τέχνης Louis-Géraud Castor δημιουργεί υπέροχες συνθέσεις λουλουδιών που εξερευνούν τα ποιητικά σχήματα και μορφές του βοτανικού κόσμου.

Άλλα δημιουργικά πράγματα που περιλαμβάνονται στη συλλογή είναι οι ιδέες του  μυθιστοριογράφου και καλλιτέχνη Douglas Coupland, του εικονογράφου με έδρα το Σίδνεϊ και του συλλέκτη παπουτσιών Eric Ng, αλλά και του γραφίστα Sho Shibuya. Η Andelman σχεδιάζει να κυκλοφορεί δύο σετ από αυτά τα βιβλία ετησίως: «Είναι σαν ένα οπτικό χαρτοφυλάκιο για κάθε καλλιτέχνη», λέει.

Ανακαλύψτε περισσότερα εδώ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο