Η βρετανική απόφαση για παράταση του lockdown έχει προβληματίσει έντονα τους επαγγελματίες του τουρισμού, ιδίως στους προορισμούς που βασίζονται στη βρετανική αγορά. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Δήμου Ζακύνθου, Γιώργος Μάργαρης, μίλησε για τη σεζόν που κινδυνεύει να χαθεί στο νησί.
Από το ένα εκατομμύριο αφίξεις που δεχόταν η Ζάκυνθος από το Μάιο ως τον Οκτώβριο, το 50% αφορούσε Βρετανούς τουρίστες.
Μιλώντας στην ΕΡΤ3, ο κ. Μάργαρης, εξήγησε πως η κατάσταση είναι πολύ άσχημη.
Σαν μέτρο αντιμετώπισης ο ίδιος προτείνει τον καθολικό εμβολιασμό των νησιών, προκειμένου να γίνουν πράσινοι προορισμοί.
Σε ερώτηση σχετικά με τον εσωτερικό τουρισμό, ο κ. Μάργαρης, σημείωσε πως αν δεν υπάρξουν κρατήσεις, οι επαγγελματίες θα κινηθούν αναγκαστικά στην κατεύθυνση των προσφορών, προκειμένου να μην αφήσουν τα καταλύματά τους άδεια, γεγονός που μπορεί να τονώσει την εσωτερική ζήτηση.
Ο κ. Μάργαρης πρότεινε ακόμα τη Ζάκυνθο ως τουριστικό προορισμό στους Έλληνες, καθώς είναι σε κοντινή απόσταση από τα αστικά κέντρα, και γνωστό για την ομορφιά του.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.