Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζόνσον - Ερντογάν: Τι συζήτησαν για Κυπριακό και Αν. Μεσόγειο

Τζόνσον – Ερντογάν: Τι συζήτησαν για Κυπριακό και Αν. Μεσόγειο

Ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε στον Τούρκο πρόεδρο την σημασία επίτευξης λύσης στο Κυπριακό μέσα από τη διαδικασία του ΟΗΕ αναφέρουν οι Βρετανοί, ενώ παράλληλα το Λονδίνο καλωσόρισε την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο

«Ο πρωθυπουργός καλωσόρισε την αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και τόνισε τη σημασία επίτευξης λύσης του Κυπριακού μέσα από τη διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών». Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ για τη συνάντηση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον με τον Τούρκο ομόλογο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που έγινε σήμερα στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Κόκκινη λίστα λόγω κοροναϊου

Σύμφωνα με το βρετανικό πρωθυπουργικό γραφείο οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τη μάχη κατά του κορονοϊού και τα εμβολιαστικά προγράμματα που ακολουθούν οι δύο χώρες.

Συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να συνεργαστούν για να νικηθεί η πανδημία αλλά και να για βρεθεί τρόπος να αποκατασταθούν τα ταξίδια μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Τουρκίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βρετανία έχει εντάξει την Τουρκία στην κόκκινη λίστα των τουριστικών προορισμών, γεγονός που ουσιαστικά απαγορεύει στους Βρετανούς να την επισκέπτονται.

Τέλος Τζόνσον και Ερντογάν συμφώνησαν να εμβαθύνουν τις διμερείς σχέσεις τους σε μια σειρά από τομείς όπως το εμπόριο και η άμυνα ενώ συζήτησαν και θέματα εξωτερικής πολιτικής όπως οι εξελίξεις στη Συρία, τη Λιβύη και το Αφγανιστάν.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024