Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύνοδος ΝΑΤΟ: Ο χαιρετισμός Ερντογάν στον Μπάιντεν θυμίζει... χειροφίλημα

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Ο χαιρετισμός Ερντογάν στον Μπάιντεν θυμίζει… χειροφίλημα

Η χειραψία είναι απαγορευμένη τον τελευταίο χρόνο, λόγω της πανδημίας - και έτσι το άγγιγμα της γροθιάς μεταξύ των δύο κατέληξε να μοιάζει με... χειροφίλημα από τον Ερντογάν.

Ένα μοναδικό στιγμιότυπο κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός κατά τη διάρκεια της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στην οποία ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαθανατίστηκε να κάνει σχεδόν χειροφίλημα στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Η χειραψία, όπως είναι γνωστό, είναι απαγορευμένη τον τελευταίο χρόνο, λόγω της πανδημίας – και έτσι το άγγιγμα της γροθιάς μεταξύ των δύο κατέληξε να μοιάζει με… χειροφίλημα από τον Ερντογάν.

Τη συμβολή της Τουρκίας στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή υπογράμμισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο μήνυμά του Brussels Forum, τονίζοντας στην 5λεπτη παρέμβασή του τη σημασία -ιδιαίτερα- της αναθέρμανσης του διαλόγου με την Ελλάδα.

«Στις σχέσεις μας με την Ελλάδα λαμβάνουμε υπόψη το διεθνές δίκαιο, τη δικαιοσύνη και την ισονομία, καθώς επίσης επιδεικνύουμε σεβασμό στα αμοιβαία δικαιώματα και συμφέροντα. Πιστεύω ότι η ανασύσταση των καναλιών του διαλόγου με τη γείτονα και σύμμαχό μας Ελλάδα θα συμβάλλει στην επίλυση των διμερών θεμάτων και ειδικά στην επικράτηση της σταθερότητας και της ευημερίας στην περιοχή μας», δήλωσε.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε επίσης -κατά το μότο της Αθήνας για την ΕΕ- ότι «τα σύνορα της Τουρκίας είναι και σύνορα του ΝΑΤΟ», υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι η Τουρκία διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στη Βορειο-Ατλαντική Συμμαχία και ότι παίζει έναν ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση των προκλήσεων και τις απειλών.

Sports in

LIVE: Μπάγερν – Άρσεναλ

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπάγερν - Άρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024