Ζαχαράκη: Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό από Γαλλία, Γερμανία – Τι είπε για τους εμβολιασμούς
Η κ. Ζαχαράκη περιέγραψε, επίσης, όσα βίωσε όταν νόσησε με κοροναϊό
Στις αγορές που στοχεύει τουριστικά η Ελλάδα αλλά και στην ανάγκη να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί στα νησιά εστίασε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».
Παρά την ανησυχία που υπάρχει στους ανθρώπους του τουρισμού σχετικά με τις κρατήσεις ή την επιφυλακτικότητα ορισμένων αγορών όπως η Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με την κ. Ζαχαράκη έρχονται αισιόδοξα μηνύματα από την Γαλλία και την Γερμανία.
Παράλληλα, συνέχισε, η Ρουμανία και η Σερβία έχουν ως πρώτη χώρα προτίμησης για διακοπές την Ελλάδα, ενώ αυξάνονται οι τουρίστες από Ισραήλ και ΗΠΑ. Ειδικότερα, για τις τελευταίες, ανέφερε ότι υπάρχουν δέκα απευθείας πτήσεις καθημερινά.
«Υπάρχει αναμονή από την Μεγάλη Βρετανία λόγω των μεταλλάξεων που ανακύπτουν εκεί. Θέλει να αποτρέψει η Μεγάλη Βρετανία τους πολίτες της από το να ταξιδέψουν. Στην αναζήτηση που γίνεται στην Βρετανία η Ελλάδα είναι στις πρώτες τέσσερις θέσεις. Το ζήτημα είναι να μπορέσουν να έχουν διευκόλυνση στην επιστροφή τους. Γιατί όταν ο άλλος έχει καραντίνα 14 ημέρες, θα το σκεφθεί πολύ για να έρθει» σημείωσε η κ. Ζαχαράκη, ενώ σχετικά με την Ρωσία, υπογράμμισε ότι έχουν αυξηθεί οι πτήσεις προς την χώρα μας.
Για τους εμβολιασμούς
«Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να πρασινίσουν επιδημιολογικά όλα τα νησιά μας» τόνισε η υφυπουργός, προτρέποντας τους πολίτες να εμβολιαστούν. «Ειδικά τα νησιά που εξαρτώνται από τον τουρισμό. Ειδικά για αυτούς που παρατηρούν, είναι σημαντικό να ξέρουν ότι το τοίχος ανοσίας είναι τόσο υψηλό, που ο άλλος δεν θα το σκεφτεί δύο φορές για να έρθει» είπε.
Σύμφωνα με την κ. Ζαχαράκη, φέτος αναμένεται να έρθει περισσότερος κόσμος από περισσότερες πύλες εισόδου. «Το ψηφιακό πιστοποιητικό συνδράμει και στην καταπολέμηση τυχόν ψευδών πιστοποιητικών. Θα υπάρχει και δειγματοληπτικός έλεγχος στα σύνορα. Πρέπει να προστατεύσουμε και τον τοπικό πληθυσμό και αυτούς που έρχονται» σχολίασε, κάνοντας λόγο ότι τις πρώτες δέκα μέρες του ανοίγματος του τουρισμού ήρθαν στην Ελλάδα 170.000 τουρίστες.
Για την περιπέτειά της με τον κοροναϊό
Τέλος, μίλησε για την περιπέτειά της με την Covid 19, καθώς βγήκε θετική μια μέρα πριν εμβολιαστεί. «Αφήνει πολύ μεγάλη ταλαιπωρία, καμία σχέση με γρίπη που λένε ορισμένοι. Αφήνει εξάντληση. Εμένα μου άφησε και απώλεια ύπνου» είπε, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της νόσησης της ένιωθε δύσπνοια και ζάλη.
«Ήταν μια επίπονη διαδικασία. Ήμουν 17 μέρες σπίτι».
- Delivery: Στάση εργασίας για Wolt και efood την Κυριακή, με αφορμή τον θάνατο 20χρονου διανομέα
- ΑΙ: Βλέπουμε για πρώτη φορά το μυθικό «χαμένο» γκολ του Πελέ – Μια αναπαράσταση που όμοια της δεν έχει υπάρξει
- «Είμαι πολυέξοδη» – Αποθέωση της Τζένιφερ Λόπεζ στην Ταορμίνα για τους Dolce & Gabbana και η επόμενη Μπελούτσι
- Κυψέλη: Αναφορές ότι βρέθηκε βαλίτσα με διαμελισμένο πτώμα επί της Ευελπίδων
- LIVE: Γκρόνινγκεν – ΑΕΚ
- Ο Νίκος Ανδρουλάκης δοκιμάζεται σε ποδοσφαιρικό challenge μνήμης – Νέο βίντεο στο TikTok
- Φωτιά στην Εύβοια: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση του χωριού της Επισκοπής
- Λιακούλη: Ο Μητσοτάκης προσποιείται ότι ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν – Να επιστρέψει στη χώρα που εδώ και 7 χρόνια κυβερνά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442