Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εμβόλιο AstraZeneca: Το μπάχαλο ενισχύει τους «ψεκασμένους»

Εμβόλιο AstraZeneca: Το μπάχαλο ενισχύει τους «ψεκασμένους»

Ούτε ο... αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού δεν θα είχε μπερδέψει τόσο πολύ όσους θέλουν να κάνουν το εμβόλιο

Οι περισσότεροι Ελληνες έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην επιστήμη. Εχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στους επιστήμονες, Ελληνες και ξένους, όπως επίσης και στην Επιτροπή Εμβολιασμού.

Και αναμφισβήτητα δεν μπορείς να κατακρίνεις επιστήμονες που και οι ίδιοι βρίσκονται αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις. Τους ευχαριστούμε, τους στηρίζουμε, πρέπει να τους επιβραβεύσουμε ει δυνατόν.

Όμως, αυτό που γίνεται με το εμβόλιο της AstraZeneca, ειδικά τις τελευταίες ώρες δεν είναι σοβαρό. Ολο αυτό το αλαλούμ που έχει προκύψει με το ποιοι θα κάνουν, ποιοι όχι, για ποιους είναι επικίνδυνο και για ποιους όχι, κάνει τεράστια ζημιά στο εμβολιαστικό κίνημα.

Σε άλλες χώρες έχουν αποφασίσει να αποσύρουν το συγκεκριμένο εμβόλιο, παρά το γεγονός ότι τα περιστατικά θρόμβωσης είναι ελάχιστα.

Και ασφαλώς καταλαβαίνουμε ότι ο πόλεμος των φαρμακευτικών εταιρειών θα συνεχιστεί, παρά το γεγονός ότι είναι ντροπή να συμβαίνουν τέτοια πράγματα όταν έχουμε εκατομμύρια νεκρούς.

Στην Ελλάδα οι οδηγίες είναι τόσο θολές, τόσο διαφορετικές, τόσο αντικρουόμενες που ο κόσμος έχει τρελαθεί.

Σήμερα μας ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιο θα πρέπει να γίνεται μόνο στους άνω των 60 ετών. Πριν λίγο καιρό μας είχαν πει ότι το εμβόλιο θα χορηγούταν μόνο στους άνω των 30 ετών.

Κάποια στιγμή υπήρξε σύσταση για τις γυναίκες που προτίθενται να κάνουν παιδιά να προτιμήσουν ένα άλλο εμβόλιο τύπου mRNA, άρα να μην κάνουν της AstraZeneca.

Στο μεταξύ χιλιάδες συμπολίτες μας έκαναν το συγκεκριμένο εμβόλιο και περιμένουν να κάνουν τη δεύτερη δόση. Η σύσταση παραμένει ίδια. Να μην αλλάξουν μάρκα εμβολίου, εκτός από εκείνους που παρουσίασαν σοβαρές παρενέργειες.

Μα δεν πρόκειται για το απόλυτο μπάχαλο; Πώς να αντιδράσει ένας 30άρης που έκανε την πρώτη δόση με AstraZeneca και περιμένουν να κάνουν τη δεύτερη όταν ακούνε από τους επιστήμονες ότι καλό είναι το συγκεκριμένο εμβόλιο να γίνεται μόνο στους άνω των 60;

Πώς να αντιδράσει ένα 50άρης που έκανε το εμβόλιο, περιμένει να τελειώσει και με τη δεύτερη δόση, αλλά ακούει ότι ενδεχομένως να υπάρχει κίνδυνος γι’ αυτό και δίνεται μόνο στους άνω των 60;

Και οι 60άρηδες τι είναι; Αναλώσιμοι; Και οι γυναίκες που άκουγαν μέχρι τώρα πώς μπορεί να υπάρχει κίνδυνος με το συγκεκριμένο εμβόλιο, τι θα πρέπει να αναρωτηθούν από εδώ και στο εξής;

Οι γυναίκες που το έχουν κάνει τι θα πρέπει να σκεφτούν όταν μπαίνουν ηλικιακά κριτήρια για το εν λόγω εμβόλιο;

Γενικώς επικρατεί μπάχαλο. Και αν ρίξει μια ματιά κανείς στα σχόλια των social media, πέρα από τα troll, τους ψεκασμένους και τους υβριστές, βρίσκεις χιλιάδες που δεν γνωρίζουν τι να κάνουν.

Ολη αυτή η κατάσταση κάνει τεράστια ζημιά στην προσπάθεια πειθούς της κοινής γνώμης να κάνει το εμβόλιο και να χτίσει το «τείχος ανοσίας».

Την ίδια ώρα που γίνεται αγώνας να απομονωθεί το κίνημα των αντεμβολιαστών έρχεται το μπάχαλο για να τους ενισχύσει. Και είναι αλήθεια ότι όλο αυτό το μπάχαλο θυμίζει τον… αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού που μιλάει αλλά κανείς δεν καταλαβαίνει.

Ένα κορίτσι 27 ετών μου έλεγε: «Θα πάω να κάνω εμβόλιο, αν και φοβάμαι. Αλλά με τίποτε AstraZeneca με αυτά που ακούω. Εχω τρελαθεί».

Μια άλλη γυναίκα που έκανε την πρώτη δόση και είναι στην τελική ευθεία για τη δεύτερη ήδη σκέφτεται σοβαρά να μην την κάνει. Διότι πώς να εμπιστευτεί όταν οι οδηγίες αλλάζουν χωρίς προφανή αιτιολόγηση;

Κάποιοι σοβαροί άνθρωποι (φαντάζομαι υπάρχουν) πρέπει να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση και να μην επιτρέψουν ξανά τέτοιο μπάχαλο.

Εκτός αν θέλουν να γεμίσει η Ελλάδα «ψεκασμένους».

Sports in

Ισπανικός «εμφύλιος» στον τελικό του BCL

Η Μάλαγα πέρασε από τον χθεσινό δεύτερο ημιτελικό και θα αντιμετωπίσει την Τενερίφη στον τελικό του BCL.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024