
Μπάιντεν: Είναι «ιερή υποχρέωση» η υπεράσπιση συμμάχου του ΝΑΤΟ
«Ιερή υποχρέωση» χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν την υπεράσπιση συμμάχου του ΝΑΤΟ, που δέχεται επίθεση, υπενθυμίζοντας τη στήριξη της Συμμαχίας στις ΗΠΑ μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε σήμερα ότι η υπεράσπιση ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ που δέχεται επίθεση, όπως προβλέπεται από το άρθρο 5 της Βορειοατλαντικής Συνθήκης, είναι «ιερή υποχρέωση», κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής της G7.
«Πιστεύουμε ότι το ΝΑΤΟ και το άρθρο 5 είναι ιερή υποχρέωση», δήλωσε στο Νιουκουέι της Κορνουάλης, την παραμονή της συμμετοχής του στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, κρίνοντας ότι ο οργανισμός είναι «ζωτικής σημασίας για την ικανότητά μας να προασπίσουμε την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών για το υπόλοιπο του αιώνα».
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε, μάλιστα, ότι το ΝΑΤΟ υποστήριξε τις Ηνωμένες Πολιτείες αμέσως μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
- Ιράν: Ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα της σορού του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ – Έξι ημέρες θα διαρκέσουν οι τελετές μνήμης
- Αυτά είναι τα προσόντα που αναζητούν οι εργοδότες στην εποχή της ΑΙ
- Φάρσα είναι το επιτελείο «εθνικής ασφάλειας» της κυβέρνησης της ΝΔ – τουλάχιστον στο «τριψήφιο» υπάρχει αναγνώριση κλήσης;
- 250 χρόνια ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο, ο Τραμπ και η δύσκολη «εξίσωση» της διάκρισης των εξουσιών
- Συνταγή: Παραδοσιακό μπριάμ
- Το διαχρονικό πρόβλημα της αστυνομικής ατιμωρησίας




