Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δανία – Φινλανδία 0-1: Έκπληξη στη σκιά του σοκ

Δανία – Φινλανδία 0-1: Έκπληξη στη σκιά του σοκ

Η Φινλανδία επικράτησε με 1-0 της Δανίας στην Κοπεγχάγη στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου, σε ένα ματς που συγκλόνισε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη με τον Κριστιάν Ερικσεν να καταρρέει στο πρώτο μέρος

Σε ένα ματς που πέρασε σε δεύτερη μοίρα μετά την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στο πρώτο μέρος, η Φινλανδία πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Δανίας (0-1) στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου χάρη σε γκολ του Πογιάνπαλο.

Άπαντες πάγωσαν στο 42′ της αναμέτρησης. Ο μέσος της Δανίας πήγε να πάρει τη μπάλα για να εκτελέσει ένα πλάγιο, έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο έδαφος. Αμέσως προκλήθηκε κινητοποίηση στους ανθρώπους της Δανίας, αφού ο 29χρονος ποδοσφαιριστής της Ίντερ δεν έδωσε κανένα σημάδι ζωής.

Οι εικόνες από το γήπεδο της Κοπεγχάγης ήταν πραγματικά σοκαριστικές. Οι παίκτες της Δανίας είχαν συγκεντρωθεί γύρω από τον Έρικσεν με δάκρυα στα μάτια, ενώ οι γιατροί που είχαν εισέλθει στο γήπεδο και του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες με τεχνητή αναπνοή και με απινιδωτή. Παράλληλα, του έκαναν ηλεκτροσόκ προκειμένου να τον επαναφέρουν, αφού προφανώς οι γιατροί δεν έπιασαν σφυγμό.

Το παιχνίδι διεκόπη για σχεδόν μιάμιση ώρα και αφότου υπήρξαν ενημερώσεις και διαβεβαιώσεις που έλεγαν πως ο Έρικσεν νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, οι δύο ομάδες επανήλθαν στον αγωνιστικό χώρο.

Ο αγώνας άρχισε ξανά από το 42′, μεσολάβησε διακοπή 5 λεπτών αντί ημιχρόνου και στη συνέχεια ακολούθησε το δεύτερο μέρος. Οι παίκτες της Δανίας ήταν σαφώς επηρεασμένοι, αλλά μια βιντεοκλήση από τον ίδιο τον Έρικσεν τους ανέβασε το ηθικό. Συγκεκριμένα, οι γιατροί επέτρεψαν στον Δανό να μιλήσει με τους συμπαίκτες του και τους ζήτησε να συνεχίσουν το παιχνίδι.

Παρότι έπαιζαν δυναμικά από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι έχασαν τρομερές ευκαιρίες τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Ο Χραντέτσκι κράτησε ζωντανούς τους Φινλανδούς σε πολλές περιπτώσεις στο ματς. Οι «κουκουβιάγες» δεν είχαν απειλήσει καμία στιγμή στο παιχνίδι μέχρι το 60′. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, η Φινλανδία πήρε το προβάδισμα. Μετά από σέντρα του Γιορόνεν, ο Πογιάνπαλο με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 0-1.

Οι Δανοί είχαν τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 74′, κερδίζοντας πέναλτι, αλλά ο Χραντέτσκι απέκρουσε την εκτέλεση του Χοίμπιεργκ, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.

Η Δανία συνέχισε να πιέζει, έχασε κι άλλες ευκαιρίες, αλλά το 0-1 παρέμεινε ως το τέλος, με τους Φινλανδούς να παίρνουν την πρώτη τους νίκη σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

Δανία(Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Βας (76’ Στρίγκερ Λάρσεν), Κίερ (63’ Βέστεργκαρντ), Μέλε, Κρίστενσεν, Βιντ (63’ Σκοβ Όλσεν), Ντιλέινι (76’ Κορνέλιους), Χόιμπιεργκ, Έρικσεν (43’ Γένσεν), Πόουλσεν, Μπρέθγουεϊτ.

Φινλανδία (Μάρκου Κάνερβα): Χραντέτσκι, Ο’Σόνεσι, Ούρονεν, Αραγιούρι, Ραϊτάλα (90′ Βαϊσάνεν), Σπαρβ (77’ Σίλερ), Καμαρά, Τόιβιο, Λουντ, Πογιάνπαλο (84’ Φορς), Πούκι (77’ Κάουκο)

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024