Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βιασμός στρατιώτη: Στενεύει ο κλοιός για τους έξι φερόμενους ως δράστες

Βιασμός στρατιώτη: Στενεύει ο κλοιός για τους έξι φερόμενους ως δράστες

Οι στρατιωτικοί δικαστές «ξεψαχνίζουν» τα αρχεία προκειμένου να εξακριβώσουν ποιοι υπηρετούσαν στο Μεγάλο Πεύκο πριν από δώδεκα χρόνια και να φθάσουν στα ίχνη των ατόμων που έχει μηνύσει ο 32χρονος, καταγγέλλοντας πως έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης μέσα στο στρατόπεδο

Μια ανάσα από την ταυτοποίηση των έξι ατόμων που κατηγορούνται για τον βιασμό ενός στρατιώτη στο Μεγάλο Πεύκο βρίσκονται οι Αρχές.

Οι στρατιωτικοί δικαστές «ξεψαχνίζουν» τα αρχεία προκειμένου να εξακριβώσουν ποιοι υπηρετούσαν στο Μεγάλο Πεύκο πριν από δώδεκα χρόνια και να φθάσουν στα ίχνη των ατόμων που έχει μηνύσει ο 32χρονος, καταγγέλλοντας πως έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης μέσα στο στρατόπεδο.

Το φερόμενο ως θύμα υποστηρίζει ότι βιάστηκε στο ιατρείο του στρατοπέδου την ημέρα της κατάταξής του στις Ειδικές Δυνάμεις, στο Μεγάλο Πεύκο, αφού τον νάρκωσαν, μετά από εντολή ενός λοχαγού. Φέρεται, δε, να είχε προηγηθεί έντονη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 32χρονου, οι τρεις στρατιώτες, οι οποίοι στις 21 Μάιου του 2009 ήταν συνεργοί στον βιασμό του, κατάγονταν από την Κρήτη.

Επίσης, δύο ημέρες μετά το συμβάν, τόσο το θύμα όσο και οι συγκεκριμένοι τρεις στρατιώτες πήραν αναβολή.

Κατηγορούνται έξι άτομα

Σημειώνεται ότι βάσει της μήνυσης κατηγορούνται συνολικά έξι άτομα: ο λοχαγός για ηθική αυτουργία στον βιασμό, καθώς φέρεται να ήταν αυτός που έδωσε τη διαταγή, τρεις στρατιώτες (ο ένας φυσικός αυτουργός και οι άλλοι δύο συνεργοί) και δύο ψυχολόγοι, οι οποίοι αν και μπορούσαν να αποτρέψουν τον βιασμό, δεν το έκαναν.

Στον εισαγγελέα έχει καταθέσει πάντως μόνο ο 32χρονος και η μητέρα του, η οποία στέκεται στο πλευρό του από τη στιγμή που αποφάσισε να αποκαλύψει τον εφιάλτη που έζησε.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024