Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το ινδικό στέλεχος του κοροναϊού «60% πιο μεταδοτικό» από ό,τι το βρετανικό

Το ινδικό στέλεχος του κοροναϊού «60% πιο μεταδοτικό» από ό,τι το βρετανικό

Η ποικιλία Δέλτα αντιστοιχεί σήμερα στο 90% των νέων κρουσμάτων στη Βρετανία

Το στέλεχος Δέλτα του SARS-CoV-2 που ανιχνεύτηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, και πλέον κυριαρχεί στη Βρετανία και άλλες χώρες, είναι 60% πιο μεταδοτικό από το βρετανικό στέλεχος Α, ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι βρετανικές αρχές.

Το εύρημα προκύπτει από μελέτη της υπηρεσίας δημόσιας υγείας της Αγγλίας (Public Health England), η οποία έδειξε επίσης ότι το στέλεχος Δέλτα αντιστοιχεί σήμερα σε περισσότερο από το 90% των κρουσμάτων στη Βρετανία.

Η «ενθαρρυντική» διαπίστωση είναι ωστόσο ότι η επικράτηση του Δέλτα δεν συνοδεύεται από αντίστοιχη αύξηση των νοσηλειών –μόνο χίλιοι ασθενείς της Covid-19 βρίσκονται σήμερα στα βρετανικά νοσοκομεία.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού συνεχίζει να μετριάζει τον αντίκτυπο του στελέχους» καθησύχασε η Public Health England.

Η Βρετανία, η χειρότερα πληγείσα χώρα της Ευρώπης με σχεδόν 128.000 θανάτους από Covid-19, έχει εμβολιάσει πλήρως πάνω από το 77% των ενηλίκων της σε έξι μήνες.

Ωστόσο άρση και των τελευταίων μέτρων, η οποία προβλεπόταν αρχικά για τις 21 Ιουνίου, απειλείται από την πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων στα 6 με 7 χιλιάδες την ημέρα.

Σύμφωνα με τους Times, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο να μεταθέσει αυτήν την ημερομηνία κατά τέσσερις εβδομάδες. Η ανακοίνωση της απόφασής της αναμένεται τη Δευτέρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024