Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υποψηφιότητες για εκλογές στον ΣΦΕΕ ως τις 14 Ιουνίου

Υποψηφιότητες για εκλογές στον ΣΦΕΕ ως τις 14 Ιουνίου

Δύο νέα πρόσωπα θα μετέχουν στις εκλογές του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, ενώ δύο στελέχη του σημερινού δ.σ. αφήνουν την … σκυτάλη μετά από πολλά χρόνια

Χωρίς εκπλήξεις φαίνεται να εξελίσσεται η εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου για τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), κατά τη γενική συνέλευση του φορέα στις 17 Ιουνίου.

Μέχρι στιγμής οι υποψηφιότητες που έχουν υποβληθεί για τις εκλογές είναι 15, για το δεκαπενταμελές διοικητικό συμβούλιο, αν και το περιθώριο υποβολής υποψηφιοτήτων παραμένει μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα.

Στην περίπτωση που δεν υποβληθούν μέχρι τότε άλλες υποψηφιότητες, τότε το σύνολο των υποψηφίων θα εκλεγεί και τα μέλη του νέου Δ.Σ. θα προσδιορίσουν τις επιμέρους αρμοδιότητες του κάθε μέλους.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στην αναμέτρηση, μπαίνουν για πρώτη φορά δύο νέα πρόσωπα, ο γενικός διευθυντής της Takeda Γιώργος Καλομοίρης και ο  Διευθύνων Σύμβουλος της Sanofi, Lionel Picard.

Συνολικά, ενδιαφέρον για την συμμετοχή τους στις εκλογές έχουν εκφράσει μέχρι στιγμής, ο πρόεδρος του Συνδέσμου και γενικός διευθυντής της Novo Nordisk Ολύμπιος Παπαδημητρίου, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΣΦΕΕ και αντιπρόεδρος της Βιανέξ Κώστας Παναγούλιας, οι σημερινοί αντιπρόεδροι Συνδέσμου κ.κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης διευθύνων σύμβουλος της Boehringer Ingelheim στην Ελλάδα και Κύπρο, Σπύρος Φιλιώτης αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Φαρμασέρβ – Lilly, Σταύρος Θεοδωράκης διευθύνων σύμβουλος της Chiesi, Μάριος Κοσμίδης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της WinMedica, Ζαχαρίας Ραγκούσης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, ο γενικός γραμματέας και ταμίας του Συνδέσμου και διευθύνων σύμβουλος της AbbVie και τα μέλη του σημερινού δ.σ. Roberto Greco διευθύνων σύμβουλος της GlaxoSmithKline, Νίκος Βαρελάς διευθύνων σύμβουλος της Galenica, Νίκος Ραγκούσης Γενικός Διευθυντής της Leo Pharma, Έλενα Χουλιάρα Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος AstraΖeneca και Παναγιώτης Γιαννουλέας Chief Operating Officer και Country Manager της Lavipharm.

Στις φετινές εκλογές αποφάσισε να μην μετέχει ο διευθύνων σύμβουλος της Genesis Pharma Κώστας Ευριπίδης, μετά από μια 20ετή πορεία στο δ.σ. του Συνδέσμου, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει υποβάλλει συμμετοχή και ο διευθύνων σύμβουλος της Faran, Μάριος Κάτσικας.

Στη φετινή γενική συνέλευση του κλάδου, οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών θα τοποθετηθούν στα πιο σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως το clawback, η συνταγογράφηση των νέων καινοτόμων θεραπειών, η εφαρμογή θεσμικών μέτρων που θα ελέγχουν τη φαρμακευτική δαπάνη, η ενίσχυση του προϋπολογισμού για φάρμακα κλπ.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024