Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταξίδι στη διαφορετικότητα: Τα 15 πιο φιλικά προς τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα μέρη του πλανήτη

Ταξίδι στη διαφορετικότητα: Τα 15 πιο φιλικά προς τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα μέρη του πλανήτη

Υπέροχα τοπία και ακόμη πιο υπέροχη συμπεριληπτικότητα

Ο μήνας του Pride είναι εδώ και οι εορτασμοί του έχουν ήδη ξεκινήσει, με όποιους τρόπους τουλάχιστον επιτρέπει η πανδημία, αφού η παρέλαση του Pride πήρε αναγκαστικά αναβολή.

Και καθώς τα σύνορα έχουν ανοίξει, παρά το γεγονός ότι τα ταξίδια εξακολουθούν να έχουν τις επιπλέον δυσκολίες της πανδημίας, δεν είναι κακή στιγμή να σχεδιάσουμε την επόμενη απόδρασή μας μαζί με το άλλο μας μισό – σε όποιο φύλο και αν ανήκει.

Αν αναζητάτε έναν φιλικό προς ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα προορισμό, οι παρακάτω 10 είναι οι κορυφαίοι σύμφωνα με το Lonely Planet.

Και δύο από αυτούς βρίσκονται στην Ελλάδα!

Κοπεγχάγη, Δανία

Εκτός από την υπέροχη κουζίνα της, η Δανία έχει να περηφανεύεται και για κάτι πολύ σημαντικότερο: Το 1989 έγινε η πρώτη χώρα του κόσμου που αναγνώρισε τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών.

Στην Κοπεγχάγη δε, βρίσκεται το παλιότερο ανοιχτά γκέι μπαρ του κόσμου, το Centralhjørnet που το 2017 έσβησε τα 100 του κεράκια.

Η πόλη είναι γενικώς εξαιρετικά ανοιχτή προς τη διαφορετικότητα, και έχει να επιδείξει υπέροχη μόδα, λαχταριστά κοκτέιλ και την «Rainbow Square» που έχει βαφτιστεί προς τιμήν του αγώνα για ίσα δικαιώματα.

Νέα Ζηλανδία

Το πανέμορφο νησιωτικό κράτος είναι γνωστό για τη συμπεριληπτική και προοδευτική στάση του απέναντι στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Το 1998 έγινε η πρώτη χώρα που υιοθέτησε τον χαρακτηρισμό «Επιχείρηση Φιλική προς τους Ομοφυλόφιλους», μια πρωτοβουλία που πλέον έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

Από το 2013, όταν νομιμοποίησε τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών, η Νέα Ζηλανδία προσφέρει γαμήλια τουριστικά πακέτα για ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια, ενώ το Χειμερινό Pride της, στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη πραγματοποιείται στην γραφική πόλη Κουίνσταουν.

Τορόντο, Καναδάς

Σε ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο, το Τορόντο είναι σίγουρα η πιο φιλική πόλη προς τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Γεμάτο γκαλερί, θέατρα και επιχειρήσεις φιλικές προς τα γκέι άτομα, αλλά και διαθέτοντας ΛΟΑΤΚΙ+ κοινοτικό κέντρο και μια πλούσια γκέι υποκουλτούρα, επί δεκαετίες αποτελεί ένα εξαιρετικά προοδευτικό αστικό κέντρο.

Παλμ Σπρινγκς, ΗΠΑ

Περίπου 100 μίλια ανατολικά του Λος Άντζελες, το Παλμ Σπρινγκς είναι λουσμένο στον ήλιο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του χρόνου – και απολύτως φιλικό προς τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Οι τουρίστες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αμέτρητες αθλητικές δραστηριότητες στη φύση, αλλά και να φάνε ορισμένα από τα πιο νόστιμα πιάτα στον κόσμο.

Επιπλέον, το Παλμ Σπρινγκς διαθέτει μεγαλύτερο αριθμό ξενοδοχείων αποκλειστικά για γυναίκες ή αποκλειστικά για άνδρες από οποιοδήποτε μέρος στον κόσμο – με πολλά από αυτά να επιτρέπουν τον γυμνισμό.

Επιπλέον, κάθε χρόνο πραγματοποιείται το The Dinah, το μεγαλύτερο λεσβιακό event του πλανήτη.

Σίτσες, Ισπανία

Περίπου 35 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Βαρκελώνης, θα συναντήσετε το κέντρο της ισπανικής γκέι κοινότητας και έναν από τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για ΛΟΑΤΚΙ+ ταξιδιώτες.

Οι τεράστιες, αμμώδεις παραλίες τους, όπου σε πολλές περιπτώσεις επιτρέπεται ο γυμνισμός, καθιστούν την πόλη αγαπημένο προορισμό των γκέι ανδρών, αλλά ολόκληρη η κοινότητα αγαπά τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται εκεί σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Μάλιστα, το Lonely Planet αναφέρει ότι πολύ την επιλέγουν επειδή βρίσκεται κοντά σε άλλους διάσημους ΛΟΑΤΚΙ+ προορισμούς, όπως η Μύκονος, τα Κανάρια και η Ίμπιζα.

Βερολίνο, Γερμανία

Πρωτεύουσα των φετίχ και της ανοιχτής σεξουαλικότητας, το Βερολίνο δεν θα μπορούσε παρά να είναι προοδευτικό και σε ό,τι αφορά τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Οι περιοχές του Σένεμπεργκ, όπου πραγματοποιείται το βερολινέζικο Pride, του Κρόιτσμπεργκ και του Πρεντλάουερμπεργκ διαθέτουν μια τεράστια ποικιλία από κλαμπ, μπαρ και εστιατόρια.

Και τουλάχιστον όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέπουν, το πάρτι δεν τελειώνει ποτέ!

Σκιάθος και Μύκονος, Ελλάδα

Δυο ελληνικοί προορισμοί μπήκαν στη λίστα του Lonely Planet – και κανείς από τους δύο δεν είναι η Ερεσός.

Όπως αναφέρουν, από το 1970 και έπειτα, όταν η Τζάκι Κένεντι Ωνάση επισκέφθηκε τη Μύκονο, οι γκέι άνδρες την έχουν λατρέψει ως προορισμό, αναζητώντας την πολυτέλεια κάτω από τον καυτό ελληνικό ήλιο.

Και μετά το Mama Mia! η σύνδεση των ελληνικών νησιών και της γκέι κοινότητας ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Η Νέα Υόρκη, μητέρα του Pride και μητροπολιτικό κέντρο πολιτισμού, δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα.

Η μεγαλύτερη ποικιλία από φιλικά προς τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα καταστήματα βρίσκεται στο Γουέστ Βίλατζ, το Τσέλσι και το Μιτπάκινγκ Ντίστρικτ.

Ο επισκέπτης μπορεί να βρει επίσης μια σειρά από μουσεία και ιστορικά αρχεία που αφηγούνται την ιστορία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας – αλλά και να απολαύσει φανταστικά μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ.

Ρέικιαβικ, Ισλανδία

Η βορειότερη πρωτεύουσα του πλανήτη περιγράφεται ως ένα από τα πιο φιλικά και συμπεριληπτικά μέρη σε ολόκληρη την Ευρώπη. Διαθέτει ένα από τα παλιότερα Pride της ηπείρου και μερικές από τις πιο προοδευτικές νομοθεσίες στον κόσμο.

Το 2006 τα ομόφυλα ζευγάρια απέκτησαν ακριβώς ίσα δικαιώματα με τα ετερόφυλα, χωρίς κανέναν αστερίσκο.

Και φυσικά, παγωμένοι καταρράκτες, θερμές πηγές και ενεργά ηφαίστεια συνθέτουν ένα πραγματικά μαγικό τοπίο.

Μοντεβιδέο, Ουρουγουάη

Το μικρότερο κράτος της Νοτίου Αμερικής συμβαίνει να είναι και το πλέον προοδευτικό. Το 2013 έγινε η δεύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής που νομιμοποίησε τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, ενώ έχει αποποινικοποιήσει την ομοφυλοφιλία ήδη από το 1934.

Η χαλαρότητα που επικρατεί στην πρωτεύουσα της χώρας, το Μοντεβιδέο, έρχεται σε υπέροχη αντίθεση με τις πολύβουες μητροπόλεις της ηπείρου, όπως το Μπουένος Άιρες.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας διαφυλάσσονται, είναι καλύτερο να αποφεύγονται οι δημόσιες εκδηλώσεις τρυφερότητας στους δρόμους της χώρας.

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024