Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lotus Emira: Στο πνεύμα της εποχής

Lotus Emira: Στο πνεύμα της εποχής

Η βρετανική φίρμα αποκαλύπτει το πρώτο δείγμα γραφής για το νέο της μοντέλο το οποίο θα αποτελέσει κάτι σαν μακρινό… απόγονο της Esprit και θα αναλάβει να συνεχίσει την sportscar παράδοση της Lotus.

H βρετανική φίρμα ξεκινάει τη διαδικασία αποκαλυπτηρίων του νέου της sportscar, Emira, εκ των έσω, δημοσιοποιώντας μια teaser εικόνα από το cockpit εν όψει της πρεμιέρας της μοντέλου στο φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood το οποίο ανοίγει αυλαία στις αρχές Ιουλίου.

Βάσει των πειστηριών η Emira θα διαθέτει τιμόνι επενδεδυμένο με Alcantara, χειριστήρια αφής, ψηφιακό πίνακα οργάνων με ενσωματωμένο μετρητή G καθώς και ένα pad αφής μέσω του οποίου θα είναι διαχειρισίμες οι εφαρμογές στο σύστημα infotainment.

Aν και τα παραπάνω δεν αποκαλύπτουν πολλά για το νέο μοντέλο της Lotus, αξίζει να σημειωθεί ότι το μοντέλο έχει συστηθεί ως η σύγχρονη εκδοχή της Esprit και σύμφωνα με τις συστάσεις πρόκειται να διατεθεί με δύο μικρού κυβισμού αλλά υψηλών επιδόσεων κινητήρες.

Αυτό που θα πρέπει να θεωρείται εξίσου δεδομένο είναι η άκρως πληθωρική σχεδίαση η οποία θα αντλήσει έμπνευση από την ηλεκτρική Evija εξασφαλίζοντας στην Emira πλούσιες καμπύλες.

Αφετηρία για την Emira θα αποτελέσει μια νέα αρχιτεκτονική η οποία κωδικοποιείται εσωτερικά ως Elemental και η οποία θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της Lotus σε ό,τι αφορά τα πλαίσια αλουμινίου αλλά και ταυτόχρονα θα αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός σε ό,τι αφορά την διαμόρφωσή της.

Όπως και να έχει και πέρα από τα ηλεκτροκίνητα σχέδια της Lotus, η Emira αποτελεί ένα δεδομένα ιδιαίτερα σημαντικό μοντέλο για τους Βρετανούς καθώς θα κληθεί να αναπληρώσει το κενό των Elise, Exige και Evora οι οποίες θυσιάστηκαν στον βωμό της νέας εποχής, έχοντας ως κύριο μέλημα να διατηρήσει ζωντανό το ενδιαφέρον των συνήθων σκληροπυρηνικών φαν της Lotus.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024