“Η πόλη μας είναι πράγματι ένα σταυροδρόμι γεύσεων με μια μοναδική κουζίνα, που έχει διαμορφωθεί από ποικίλες επιρροές και πολιτισμούς ανά τους αιώνες. Η μίξη πολιτισμών, ανθρώπων, υλικών αλλά και η αγάπη των Θεσσαλονικέων και των Μακεδόνων για το φαγητό μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε ένα ιδιαίτερο και πιστοποιημένο πλεονέκτημα της πόλης μας”, σημείωσε ο κ. Ζέρβας, προσθέτοντας ότι παράλληλα “αναβαθμίζονται συνολικά η αγορά τροφίμου και η εστίαση, ενώ ενισχύονται οι παραδοσιακές αγορές, η τοπική τεχνογνωσία παραδοσιακών γαστρονομικών πρακτικών και μεθόδων, πάντα με περιβαλλοντικά βιώσιμη προσέγγιση”.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, εξάλλου, μίλησε και για τη σημασία που έχει στο πεδίο της τουριστικής ανάπτυξης η έναρξη σε λίγες ημέρες της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τα νησιά των Σποράδων. Σημείωσε ότι για το θέμα αυτό υπήρξαν συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Δήμο Σκιάθου, ενώ άμεση ήταν η ανταπόκριση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Τέλος, ανοίγει οριστικά και αμετάκλητα ο δρόμος για την κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στην κεντρική τοποθέτησή του στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην τακτική συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία την ανταλλαγή οικοπεδικής έκτασης που προσφέρει ο Δήμος για τις ανάγκες αυτού του εμβληματικού έργου με ακίνητα της ΟΣΕ Α.Ε., έπειτα και από την ψήφιση σχετικής τροπολογίας από τη Βουλή.

Το Μουσείο αποκτά προβολή, αφού χωροθετείται σε κεντρικότερο σημείο και εντάσσεται σε μια έκταση 15.000 τ.μ. (από 3.166 τ.μ. αρχικά), ενώ την ίδια ώρα φαίνεται πως αναβαθμίζονται η προσβασιμότητα και η λειτουργικότητά του. Διασφαλίζονται, παράλληλα, οι αναγκαίες προσβάσεις προς το κτίριο αλλά και η δημιουργία του απαραίτητου χώρου στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του, τονίζουν από τον δήμο.