Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν
Θεσσαλονίκη: Ισόβια στην 55χρονη που σκότωσε τον πεθερό της με τηγάνι
Η 55χρονη δικάστηκε ερήμην, καθώς για τρίτη συνεχή δικάσιμο δεν προσήλθε στο ακροατήριο, «προφασιζόμενη», όπως έκριναν οι δικαστές, διάφορα προβλήματα υγείας.
Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η 55χρονη που κρίθηκε ομόφωνα ένοχη για τη δολοφονία του πρώην πεθερού της, τον οποίο σκότωσε με τηγάνι, μεταφέροντας το πτώμα του στο κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας για να αποδοθεί ο θάνατός του σε πτώση.
Η ίδια δικάστηκε ερήμην, με απόφαση του δικαστηρίου, καθώς για τρίτη συνεχή δικάσιμο δεν προσήλθε στο ακροατήριο, «προφασιζόμενη», όπως έκριναν οι δικαστές, διάφορα προβλήματα υγείας. Την πρώτη φορά επικαλέστηκε αδιαθεσία, τη δεύτερη φέρεται να κατανάλωσε υγρό σαπούνι, ενώ σήμερα το πρωί ενόψει της μεταγωγής της στο Δικαστικό Μέγαρο «λιποθύμησε», σύμφωνα με όσα κατέθεσε αστυνομικός. Η συμπεριφορά της είναι «προσχηματική» και «σκηνοθετημένη», είπε ο εισαγγελέας της έδρας που πρότεινε να ξεκινήσει ερήμην της η δίκη, όπως κι έγινε.
Το χρονικό του εγκλήματος
Το έγκλημα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τελέστηκε τον Ιούνιο του 2019, στο οροφοδιαμέρισμα όπου διέμενε το θύμα επί της οδού Αρμενοπούλου, στη Θεσσαλονίκη. Η 55χρονη συνταξιούχος δασκάλα, με ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων, φιλοξενούνταν σε δωμάτιο του ίδιου διαμερίσματος που της είχε παραχωρήσει ο πρώην σύζυγός της. Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι είχε δυσαρεστήσει το 85χρονο θύμα και συχνά πυροδοτούνταν εντάσεις με την πρώην νύφη του.
Ο θάνατος του ηλικιωμένου -ο οποίος χρησιμοποιούσε περιπατητήρα για τις μετακινήσεις του- αποδόθηκε σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, συνέπεια του χτυπήματος με τηγάνι. Είναι χαρακτηριστικό, ότι λόγω του σφοδρού χτυπήματος αποκολλήθηκε το χερούλι του μαγειρικού σκεύους που χρησιμοποίησε ως «όπλο». Το πτώμα του εντόπισαν ένοικοι της πολυκατοικίας στο κλιμακοστάσιο, μεταξύ 3ου και 4ου ορόφου.
Τι κατέθεσαν οι μάρτυρες
Καταθέτοντας από το βήμα του μάρτυρα, συγγενείς του θύματος και της κατηγορουμένης περιέγραψαν την 55χρονη ως «επιθετική» και «αντικοινωνική», επιβεβαιώνοντας τις καθημερινές προστριβές που είχε με τον ηλικιωμένο.
Εγγονός του θύματος κατέθεσε ότι προτού ο πρώην σύζυγός της αποφασίσει να της προσφέρει στέγη, εκείνη κοιμόταν, όπου έβρισκε. Από τη δικογραφία προκύπτει ότι ζούσε κλειδωμένη σε ένα δωμάτιο του διαμερίσματος, αλλά η ίδια είχε εξασφαλίσει αντικλείδι και κινούνταν στους λοιπούς χώρους.
Ωστόσο, ο πρώην σύζυγός της φέρεται πως είχε ξεκινήσει μέσω της Εισαγγελίας τις διαδικασίες για τον εγκλεισμό της σε ψυχιατρείο, εξέλιξη την οποία η 55χρονη πληροφορήθηκε θεωρώντας ως υπαίτιο τον 85χρονο, είπε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας που ζήτησε την καταδίκη της.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου