Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η επιστροφή του μεγάλου Φλωμπέρ

Η επιστροφή του μεγάλου Φλωμπέρ

Εμένα μου έχει λείψει πολύ ο κυρ Αλέκος Φλαμπουράρης, ο λεγόμενος και μεγάλος Φλωμπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, γι' αυτό και μόνο ευγνωμοσύνη μπορώ να εκφράσω για τη σύντομη, αλλά ξεκαρδιστική,  επανεμφάνισή του στην επικαιρότητα, εξ αφορμής του «κλαπέντος» αυτοκινήτου του.

Εμένα μου έχει λείψει πολύ ο κυρ Αλέκος Φλαμπουράρης, ο λεγόμενος και μεγάλος Φλωμπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό και μόνο ευγνωμοσύνη μπορώ να εκφράσω για τη σύντομη, αλλά ξεκαρδιστική,  επανεμφάνισή του στην επικαιρότητα, εξ αφορμής του «κλαπέντος» αυτοκινήτου του.

Το αυτοκίνητο τελικά δεν είχε κλαπεί. Το είχε μαζέψει ο γερανός του Δήμου, αφού επί μήνες το όχημα είχε μείνει παρατημένο στο ίδιο σημείο, σαν να είχε εγκαταλειφθεί από τον ιδιοκτήτη του, ενώ και το προειδοποιητικό σημείωμα που είχε επικολληθεί στο παρμπρίζ αγνοήθηκε. Ομοίως αγνοήθηκε και η σχετική επιστολή που του απεστάλη στη διεύθυνση της κατοικίας του.

Κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα μας. Προϋποθέτει ότι διαθέτεις μια ιδιαίτερη πνευματική συγκρότηση για να το πάθεις, που σου επιτρέπει, λ.χ., να προσπαθείς μάταια να ρουφήξεις τον καφέ σου με το καλαμάκι, χωρίς προηγουμένως να του έχεις αφαιρέσει το πλαστικό περίβλημα, κάτι που ο ίδιος το έκανε σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, θυμίζω, όταν ήταν πανίσχυρος υπουργός.

Το συμβάν ήταν απολύτως συμβατό με την αύρα της ατελείωτης υπαρξιακής βαριεστημάρας που αναδίδει μονίμως ο κυρ Αλέκος. Φαίνεται, όμως, ότι η χαύνωση πρέπει να είναι μεταδοτική και στο περιβάλλον του. Δεν εξηγείται αλλιώς γιατί πέρασε απαρατήρητο το γεγονός από τους αστυνομικούς της φρουράς του. Δεν πρόσεξαν το σημείωμα του Δήμου, έστω. Δεν είδαν όμως ούτε ολόκληρο γερανό που το μάζεψε;

ΤΟ ΒΡΑΚΙ ΤΟΥ ΑΝΑΠΟΔΑ

Παρεμφερές και το επόμενο θέμα, καθώς έχει ανακύψει μέγα ζήτημα στα social media με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον παντελόνι του. Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι, στην πρόσφατη ομιλία του στη Β. Καρολίνα, εμφανίσθηκε φορώντας το παντελόνι του ανάποδα, δηλαδή με το φερμουάρ από πίσω. Βασιζόμενος στις φωτογραφίες, τις οποίες μελέτησα επιμελώς, ομολογώ ότι πραγματικά δεν διακρίνεται φερμουάρ στο μπροστινό μέρος του παντελονιού, αλλά μόνο μία επιμήκης ραφή από τη ζώνη μέχρι το καβάλο.

Ωστόσο, δεν μπορώ να πιστέψω με τίποτα ότι είχε φορέσει το παντελόνι του ανάποδα. Αυτό είναι πρακτικά αδύνατον υπό οιεσδήποτε συνθήκες – πόσω μάλλον για κάποιον που δεν παίρνει ναρκωτικά και δεν βάζει ούτε σταγόνα αλκοόλ στο στόμα του. Τέτοιο κατόρθωμα μόνον ένας θα μπορούσε να το πετύχει και αυτός είναι ο κυρ Αλέκος Φλαμπουράρης. Μπροστά του ο Τραμπ είναι ένα κοινό γατάκι.

Τώρα, γιατί το παντελόνι του δεν είχε φερμουάρ, δυσκολεύομαι να το καταλάβω. Ισως να τα παραγγέλνει έτσι, δηλαδή με λάστιχο στη μέση και χωρίς φερμουάρ, ώστε να μπαίνουν εύκολα, και από μέσα να φοράει πάνα…

B.A. IN CLUBBING

Ενδιαφέρουσα η πρόταση της Σοφίας Ζαχαράκη για τη λειτουργία ξενόγλωσσης (αγγλόφωνης, προφανώς) τουριστικής σχολής στην Ελλάδα. Ομως, δυνατότητες για τη δημιουργία προγραμμάτων, που θα προσήλκυαν σπoυδαστές από το εξωτερικό, υπάρχουν και σε άλλα γνωστικά πεδία. Δυνατότητες, οι οποίες είναι μεν τεράστιες, αλλά μένουν αναξιοποίητες.

Επί παραδείγματι, με όσα έχουμε δει να συμβαίνουν στο Αριστοτέλειο τους τελευταίους μήνες (ειδικά δε αυτές τις ημέρες των απανωτών πάρτι) αναρωτιέμαι τι εμποδίζει τις πανεπιστημιακές αρχές να προσφέρουν ένα διεθνών προδιαγραφών «B.A. in Clubbing»; Και μάλιστα με τη δυνατότητα σε όσους το επιλέξουν να κάνουν και το λεγόμενο στην Αμερική «double major», ώστε να αποφοιτούν και με «B.A. in Covid-19 Transmission»!..

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ

Το πόρισμα της επιτροπής που ερεύνησε το σκάνδαλο των «χρυσών διαβατηρίων» στην Κύπρο ολοκληρώθηκε και κατατίθεται μεθαύριο στον γενικό εισαγγελέα. Οπως διαβάζω σχετικώς στον κυπριακό Τύπο, το πόρισμα διαπιστώνει ότι το 53% των πολιτογραφήσεων ήσαν παράνομες (συνολικά, δηλαδή, 212 περιπτώσεις) και προτείνει αποστέρηση υπηκοότητας σε τουλάχιστον 44 από αυτές. Αμφιβάλλω αν πρόκειται να συμβεί, γιατί αν οι δυσαρεστημένοι πελάτες δεν πάρουν τα λεφτά τους πίσω, θα αρχίσουν να μιλούν και αυτό δεν συμφέρει κανέναν στην Κύπρο.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΜΑ

«Είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο άλμα», είπε ο Βαρουφάκης στους συνέδρους του κόμματός του και εννοεί, βέβαια, το μεγάλο άλμα στο κενό της αφάνειας. Αντε, λοιπόν, με το καλό! Εφόσον θα το κάνει αυτός με την παρέα του και δεν εμπλέκεται η χώρα στην περιπέτεια, όπως το 2015, εμείς εδώ είμαστε να στηρίξουμε όπως πάντα…

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024