Εκτός του μέτρου της παροχής κεφαλαίου κίνησης αφήνονται οι περισσότερες μικρές τουριστικές επιχειρήσεις με ευθύνη της κυβέρνησης καταγγέλλει το ΚΙΝΑΛ.

Οι προϋποθέσεις ένταξης

Σε δήλωσή του ο υπεύθυνος του κοινοβουλευτικού τομέα Τουρισμού του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Φραγγίδης σημειώνει ότι οι προϋπόθεση ένταξης στο εν λόγω πρόγραμμα για τρεις εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση αφήνει εκτός τις περισσότερες μικρές και οικογενειακές επιχειρήσεις.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Φραγγίδη έχει ως εξής:

«Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση της ΝΔ ενισχύει τους μεγάλους και αφήνει απροστάτευτους τους μικρούς.Ορίζοντας ως προϋπόθεση ένταξης στη νέα δράση του ΕΣΠΑ 2021 – 2027 για την παροχή Κεφαλαίου Κίνησης στις Τουριστικές Επιχειρήσεις,να διαθέτει η επιχείρηση προσωπικό έτους 2019 τουλάχιστον ίσο με 1 Ετήσια Μονάδα Εργασίας (ΕΜΕ) μισθωτής εργασίας, αφήνει απέξω τις περισσότερες μικρές και οικογενειακές επιχειρήσεις (π.χ.καταλύματα, τουριστικά γραφεία, τουριστικά λεωφορεία – ΤΕΟΜ).

»Κι αυτό γιατί με μέσο όρο λειτουργίας 4 μηνών των εποχικών τουριστικών επιχειρήσεων, 1 ΕΜΕ πρακτικά σημαίνει 3 εργαζόμενους με πλήρες ωράριο.

Καμιά επιχείρηση δεν περισσεύει

»Ως γνωστόν, οι μικρές και οι οικογενειακές επιχειρήσεις στηρίζονται κυρίως στην προσωπική εργασία του ιδιοκτήτη και των μελών της οικογένειας, χωρίς αυτή η απασχόληση να αποτυπώνεται υποχρεωτικά στις καταστάσεις του «ΕΡΓΑΝΗ», με αποτέλεσματον αποκλεισμό των επιχειρήσεων αυτών από τους δικαιούχους της ενίσχυσης.

»Καλούμε την κυβέρνηση να τροποποιήσει το συγκεκριμένο κριτήριο απασχόλησης, ώστε καμία επιχείρηση να μη μείνει χωρίς προστασία και ενίσχυση.

»Γιατί στον Τουρισμό, καμία επιχείρηση δεν περισσεύει».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο