Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο Ίλιον αυξάνεται το οξυγόνο.

Στο Ίλιον αυξάνεται το οξυγόνο.

Το ζητούμενο εντός αστικού ιστού ήταν, είναι και θα είναι οι ελεύθεροι χώροι πρασίνου. Όσο αυξάνονται τόσο ανασαίνουμε!

Λύσεις σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της πρωτεύουσας δεν θα δώσουν ούτε οι …εξωγήινοι ούτε οι γήινοι που βλέπουν τσιμέντο παντού και χαίρονται. Η Αττική έχει ανάγκη από ελεύθερους χώρους πρασίνου και αναψυχής και αυτό για να γίνει πρέπει οι δήμοι να έχουν την οικονομική επάρκεια ώστε να αγοράζουν ότι πωλείται σε ακίνητα είτε άδεια οικόπεδα που συνήθως γίνονται σκουπιδότοποι και να τα μετατρέψουν σε κοινόχρηστους χώρους με πολύ πράσινο αλλά και δυνατότητες άθλησης και ψυχαγωγίας.

Προϋπόθεση είναι οι δημοτικές αρχές να ξέρουν τι κάνουν, να αξιοποιούν όσα χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν, να έχουν δικό τους γεμάτο ταμείο και το σπουδαιότερο να νοιάζονται.

Στο δήμο Ιλίου πήραν απόφαση να αποκτήσουν τρεις κοινόχρηστους χώρους που θα τους μετατρέψουν σε χώρους πρασίνου, παιδικής χαράς και στάθμευσης. Πρόκειται για ακίνητα επί των οδών Ραδιοφωνίας, Πριάμου και Λεωφ.Θηβών στα Ο.Τ.2214 (παιδική χαρά) – Ο.Τ.2214Α (ΚΧ Πράσινο) – Ο.Τ.2215 (χώρος στάθμευσης) στην περιοχή Ραδιοφωνίας, συνολικού εμβαδού 3240,07τ.μ.

Η χρηματοδότηση για την αποζημίωση των δικαιούχων, ύψους 486.010,50€, θα γίνει από το Πράσινο Ταμείο, στο πλαίσιο του προγράμματος με αντικείμενο «Απόκτηση ελευθέρων κοινόχρηστων χώρων 2019». Οι χώροι θα αποτελούν αυτοτελείς και ανεξάρτητες ιδιοκτησίες του Δήμου Ιλίου ενώ με την απελευθέρωση τους και την υλοποίηση του θεσμοθετημένου ρυμοτομικού σχεδίου, θα ολοκληρωθεί ένας  χώρος πρασίνου και αναψυχής στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος Νίκος Ζενέτος επισήμανε πως οι χώροι πρασίνου και αθλοπαιδιών είναι δείγμα υγείας, ευημερίας και ποιότητας ζωής και πως σε μια εποχή ιδιαίτερα ευάλωτη σε υγειονομικούς κινδύνους, το να μπορούν οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε περισσότερους τέτοιους χώρους, είναι πολλαπλά σημαντικό.

Μονόδρομος να απελευθερωθούν χώροι. Μονόδρομος να φυτέψουμε όσα περισσότερα δέντρα μπορούμε. Μονόδρομος να φτιάξουμε πόλεις φιλικές για τον άνθρωπο. Αδιέξοδος η προσπάθεια να χτίσουμε ακόμη και δεντρόσπιτα για να χωρέσουμε στην Αττική.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024