Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κέρκυρα: Σχεδίαζε τη δολοφονία ο δράστης του εγκλήματος - Τα σημειώματα και η εξ επαφής εκτέλεση

Κέρκυρα: Σχεδίαζε τη δολοφονία ο δράστης του εγκλήματος – Τα σημειώματα και η εξ επαφής εκτέλεση

Ανάστατη είναι η κοινωνία της Κέρκυρας από το διπλό φονικό στη Δασιά, καθώς νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας

Ανάστατη είναι η κοινωνία της Κέρκυρας από το διπλό φονικό στη Δασιά, καθώς νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι Αρχές εκτιμούν πως ο 67χρονος δράστης σχεδίαζε να σκοτώσει τη σπιτονοικοκυρά του, ενώ σε έρευνα που διεξήχθη στο σπίτι του βρέθηκαν απολογητικά σημειώματα προς την οικογένειά του, αλλά και ένας πλήρης φάκελος για τον Εισαγγελέα.

Ο 67χρονος αυτόχειρας και δράστης του διπλού φονικού, όπως προκύπτει, ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει, καθώς πυροβόλησε εξ επαφής τα θύματά του στο κεφάλι, πριν στρέψει την κυνηγετική καραμπίνα στον εαυτό του και αυτοκτονήσει.

Τι «είδε» ο ιατροδικαστής

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Γιάννη Αϊβατίδη, το κάθε θύμα έχει δεχθεί τουλάχιστον έναν πυροβολισμό (το ένα πιθανότατα δέχθηκε και δεύτερο), ενώ από την ιατροδικαστική εξέταση προκύπτει επίσης ότι το όπλο με το οποίο σκότωσε τα δυο άτομα, ήταν το ίδιο με το οποίο έβαλε τέλος στη ζωή του και ο 67χρονος.

Τόσο η ελληνίδα ιδιοκτήτρια των διαμερισμάτων, όσο και ο 63χρονος Ελληνογάλλος πυροβολήθηκαν εξ επαφής στο κεφάλι, ενώ ο αυτόχειρας έστρεψε το όπλο στο στήθος του και πάτησε τη σκανδάλη.

Κάτοικος της περιοχής, που έκοβε χόρτα, άκουσε τους πυροβολισμούς και ειδοποίησε την αστυνομία που έσπευσε στο σημείο.

Όπως ξεκαθάρισε πάντως ο ιατροδικαστής, ο 67χρονος αυτόχειρας είχε πρόθεση να σκοτώσει.

«Πρόκειται για ένα συμβάν διπλής ανθρωποκτονίας. Χρησιμοποιήθηκε πυροβόλο όπλο, κυνηγετικού τύπου, και στη συνέχεια, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, ο δράστης αυτοχειριάστηκε. Όλα τα τραύματα είναι εξ επαφής, σχεδόν βραχυτάτης αποστάσεως, όσον αφορά τα θύματα. Προηγήθηκε η διπλή ανθρωποκτονία και ακολούθησε η αυτοχειρία. Τα θύματα της ανθρωποκτονίας φέρνουν τραύματα στο κεφάλι και ο δράστης, εξ επαφής τραύμα στο θώρακα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αφού πρόσθεσε, δε, πως «σημειώθηκε ένας τουλάχιστον πυροβολισμός σε κάθε θύμα και πολύ πιθανότατα ένα από τα θύματα να έχει δεχθεί και δεύτερο πυροβολισμό», ο κ. Αϊβατίδης, αποκάλυψε:

«Τα θύματα βρέθηκαν σε απόσταση 15 μέτρων το ένα από το άλλο, ενώ με βάση τα στοιχεία και την ιατροδικαστική, πρώτη, προσέγγιση φέρεται ότι υπήρχε δόλος και πρόθεση να γραφτεί αυτή η τραγωδία».

Του έκανε έξωση

Ο δράστης και η γυναίκα που έπεσε θύμα της επίθεσης φέρεται να είχαν οικονομικές ή κτηματικές διαφορές, ενώ ήταν γείτονες. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, έμεναν στο ίδιο διώροφο κτίριο.

Μάλιστα, ο δράστης νοίκιαζε το σπίτι όπου κατοικούσε από τη γυναίκα που σκότωσε, η οποία του έκανε έξωση. Το τελευταίο διάστημα οι καυγάδες είχαν αρχίσει να πυκνώνουν, αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τα όσα θα συνέβαιναν.

Δράστης και ιδιοκτήτρια φέρονται επίσης να είχαν έρθει σε προφορική συμφωνία να μην πληρώνει ενοίκιο, αλλά να περιποιείται τον κήπο του συγκροτήματος διαμερισμάτων, ωστόσο καυγάδισαν έντονα όταν του ζήτησε να φύγει, ενώ παρενέβη να την υπερασπιστεί και ο 63χρονος Ελληνογάλλος.

Sports in

Η πτώση της Ποδοσφαιρικής Ρώμης

Η Γιουνάιτεντ είναι ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός σε αποσύνθεση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024