Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρεις συλλεκτικές Aston Martin DB5 βγαίνουν στο σφυρί

Τρεις συλλεκτικές Aston Martin DB5 βγαίνουν στο σφυρί

Η «αγία τριάδα» των DB5, μια coupe, μια convertible και η σπανιότατη one-off shooting brake έκδοση τίθενται προς πώληση για τέσσερα εκατομμύρια στερλίνες.

Η διοργάνωση London Concours που ανοίγει αυλαία στις 8 Ιουνίου θα… αξιωθεί της φιλοξενίας τριών εμβληματικών Aston Martin οι οποίες τίθενται προς πώληση, ταυτόχρονα, από ιδιώτη συλλέκτη o οποίος τις είχε στην κατοχή του για 12 συναπτά έτη και τις παραδίδει σαν «καινούριες».

Πρόκειται για τις DB5 Vantage Coupe, Convertible και την υπερσπάνια shooting brake έκδοση η οποία κατασκευάστηκε σε μόλις ένα αντίτυπο. Η πρώτη και πιο συνήθης coupe έκδοση υιοθετεί το κλασικό ασημί χρώμα που την έκανε διάσημη μέσω James Bond και διαθέτει μαύρες δερμάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό όπως ακριβώς και η κατασκοπική εκδοχή της. Η ανοιχτή έκδοση βάφεται στην σπάνια απόχρωση Caribbean Pearl Blue και επενδύεται με λευκό δέρμα.

Σε ό,τι αφορά την σπάνια Shooting Brake βασίστηκε στην estate έκδοση που δημιουργήθηκε ειδικά για τον επικεφαλής της Aston Martin, David Brown ο οποίος είχε αδυναμία στο polo και το κυνήγι και αναζητούσε κάτι πιο ευρύχωρο για να μεταφέρει τον απαιτούμενο εξοπλισμό. Βάφεται στην χαρακτηριστική βρετανική απόχρωση πράσινο του φασκόμηλου και διαθέτει ένα χειροποίητο αμάξωμα από αλουμίνιο το οποίο επιμελήθηκε ο κατασκευαστής Harold Radford & Sons ο οποίος έχει στο ενεργητικό πολλές πρωτότυπες δημιουργίες με τα σήματα της Rolls-Royce, της Mini και της Bentley που έχουν παρουσιαστεί στο παρελθόν.

Η Shooting Brake έκδοση είναι κυριολεκτικά μοναδική καθώς από τους συνολικά 11 πελάτες της Aston Martin που επέλεξαν την πρακτικότητα του συγκεκριμένου αμαξώματος 1 μόνο διάλεξε την έκδοση Vantage η οποία και κατασκευάστηκε από το εργοστάσιο της Aston Martin. Σε ό,τι αφορά τις ιδιαιτερότητες της Vantage αξιοποιεί διαφορετικού σχεδιασμού κυλινδροκεφαλές και ένα τριπλό καρμπυρατέρ της Weber αποδίδοντας 40 επιπλέον ίππους από τις υπόλοιπες εκδόσεις με την συνολική ισχύ της να διαμορφώνεται σε 325 ίππους.

Και οι τρείς εκδόσεις έχουν ανακατασκευαστεί βάσει των αρχικών σχεδίων και θα διατεθούν προς πώληση χωρίς φθορές διαθέτοντας φυσικά όλα τα πιστοποιητικά αυθεντικότητας αλλά και το βιβλίο τεχνικών ελέγχων από την ημέρα που βγήκαν για πρώτη φορά στον δρόμο. Σε ό,τι αφορά την τιμή τους, διαμορφώνεται σε 4 εκ. στερλίνες ή 1,3 εκ. στερλινες η μία.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024