Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νιγηρία: 88 νεκροί από επιθέσεις ζωοκλεφτών

Νιγηρία: 88 νεκροί από επιθέσεις ζωοκλεφτών

Πολλοί κάτοικοι εξακολουθούν να αγνοούνται και γι αυτό ο αριθμός των νεκρών πιθανόν να αυξηθεί και άλλο

Ο απολογισμός των νεκρών από τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν δεκάδες ένοπλοι ζωοκλέφτες σε επτά χωριά στη βορειοδυτική Πολιτεία Κεμπί της Νιγηρίας ανήλθε σε 88, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αστυνομίας.

Τις επιθέσεις εξαπέλυσαν άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες στα χωριά Κόρο, Κίμπι, Γιάγια, Ντίμι, Ζούτου, Ραφίν Γκόρα και Ιγκέντζεν την Πέμπτη στην περιοχή του Ντάνκο-Ουασάγκου, τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ναφιού Αμπουμπακάρ.

Ο ίδιος επισήμανε ότι πολλοί κάτοικοι εξακολουθούν να αγνοούνται και γι αυτό ο αριθμός των νεκρών πιθανόν να αυξηθεί και άλλο.

Αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στην περιοχή για να αποτρέψουν περαιτέρω επιδρομές, ενώ κάτοικοι των χωριών που δέχτηκαν επίθεση εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, είπε.

Τον Απρίλιο, εννέα αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε αυτήν την περιοχή από πυρά ενόπλων που είχαν εισβάλει σε ένα χωριό στην περιοχή Σακάμπα για να κλέψουν βοοειδή.

Στη βορειοδυτική Νιγηρία ένοπλες συμμορίες επιδίδονται σε λεηλασίες χωριών, κλοπές βοοειδών και απαγωγές με σκοπό την απόσπαση λύτρων.

Οι συμμορίες αυτές κρύβονται σε καταυλισμούς στο αχανές δάσος Ρούγκου, που εκτείνεται στις πολιτείες Κατσίνα, Ζάμφαρα, Καντούνα και Νίγηρα, από όπου εξαπολύουν επιθέσεις.

Αυτές οι συμμορίες δρουν χωρίς κάποιο σαφές ιδεολογικό κίνητρο, αλλά αρκετοί ειδικοί έχουν προειδοποιήσει το τελευταίο διάστημα ότι καταγράφεται μια προσέγγισή τους από τις τζιχαντιστικές οργανώσεις που δρουν στην περιοχή.

Τους τελευταίους μήνες, έχουν εντείνει τις επιθέσεις σε σχολεία, προκαλώντας αναταραχή σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024