Μπουρκίνα Φάσο: Τζιχαντιστές αιματοκύλισαν χωριό – 160 νεκροί
Ο απολογισμός των θυμάτων της επίθεσης που σημειώθηκε από ενόπλους στο βόρειο τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο κατά τη διάρκεια της νύχτας από την Παρασκευή στο Σάββατο ανήλθε σε 160, όπως δήλωσαν τοπικές πηγές σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο απολογισμός των θυμάτων της επίθεσης που σημειώθηκε από ενόπλους στο βόρειο τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο κατά τη διάρκεια της νύχτας από την Παρασκευή στο Σάββατο ανήλθε σε 160, όπως δήλωσαν τοπικές πηγές σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Προηγούμενος απολογισμός χθες το βράδυ έκανε λόγο για 138 νεκρούς.
Συνολικά “160 πτώματα θάφτηκαν χθες (Σάββατο) σε τρεις τάφους για τον ντόπιο πληθυσμό (…) εκ των οποίων και καμιά εικοσαριά πτώματα παιδιών”, είπε ένας αξιωματούχος της περιοχής.
Ο απολογισμός επιβεβαιώθηκε και από μια ακόμη ντόπια πηγή.
Η εν λόγω επίθεση εκδηλώθηκε στο χωριό Σολχάν της επαρχίας Γιάγκα που συνορεύει με τον Νίγηρα και οι ένοπλοι πυρπόλησαν σπίτια και την αγορά του χωριού.
Οι επιθέσεις τζιχαντιστών, που συνδέονται με την αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή Σαχέλ της Δυτικής Αφρικής έχουν αυξηθεί ραγδαία από την αρχή του χρόνου και ειδικά στη Μπουρκίνα Φάσο, το Μαλί και τον Νίγηρα και το τίμημα πληρώνουν άμαχοι.
Η βία στην Μπουρκίνα Φάσο έχει εκτοπίσει πάνω από 1,14 εκατομμύρια ανθρώπους σε μόλις δύο χρόνια, ενώ η φτωχή αυτή χώρα φιλοξενεί και περί τους 20.000 πρόσφυγες από το γειτονικό Μαλί, οι οποίοι αναζητούν ασφαλές καταφύγιο για να γλιτώσουν από τις τζιχαντιστικές επιθέσεις.
- ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα μηδέν – Παραιτήσεις, συγκρούσεις και το εντελώς αβέβαιο μέλλον
- Συρία: Συνελήφθη ο πυρήνας που βρίσκονταν πίσω από την βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό
- Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποχωρεί από το «Ολντ Τράφορντ» μετά από 115 χρόνια – Η νέα τοποθεσία (vid, pic)
- Ραγδαία αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων παγκοσμίως
- LIVE: Γαλλία – Μαρόκο
- Η «απόδραση» της Νταϊάνα: Τα παιδιά, ο Ντόντι και το σχέδιο Μαλιμπού
- Ο Τραμπ επέπληξε δημόσια τους ηγέτες του ΝΑΤΟ, αλλά στο παρασκήνιο ήταν διαφορετικά – Τι άλλαξε πριν φύγει;
- Ο Ζελένσκι δήλωσε πως αναμένει την παραλαβή πυραύλων Patriot και την άδεια για την κατασκευή τους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)















![Πτώση ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε η αντιπρόεδρος της Ζάμπιας – Ποια η κατάστασή της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/zambia2-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442