Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χατζηβασιλείου: Στόχος της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν η ανάκτηση της εμπιστοσύνης

Χατζηβασιλείου: Στόχος της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν η ανάκτηση της εμπιστοσύνης

«Στην συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στόχος μας είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο χώρες» τονίζει ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου

«Στην συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στόχος μας είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο χώρες» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα  «Ελεύθερος Τύπος» ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου.

Οπαδός των διαύλων επικοινωνίας

«Η Ελλάδα είναι πάντα οπαδός των διαύλων επικοινωνίας. Είναι καλύτερο να μιλάμε με τους γείτονες. Επιθυμούμε συνεννόηση, χωρίς όμως να απεμπολούμε τα δικαιώματά μας και να εγκαταλείπουμε τις θέσεις μας» προσθέτει ο κ. Χατζηβασιλείου και υπογραμμίζει ότι το Διεθνές Δίκαιο είναι η πυξίδα για την διευθέτηση της διαφοράς μας με την Τουρκία.

Ο βουλευτής της ΝΔ επισημαίνει παράλληλα ότι η επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη να συνδεθούν τα ευρωτουρκικά με τα ελληνοτουρκικά προκαλεί εκνευρισμό στην Άγκυρα, η οποία,όπως υποστηρίζει, ξέρει ότι χρειάζεται να βρει modus vivendi με την Δύση.

Επίσης ο κ. Χατζηβασιλείου σημειώνει ότι η ΕΕ αντέδρασε στα ελληνοτουρκικά, έστω και με καθυστέρηση. «Η στάση της Τουρκίας στη Μεσόγειο βρίσκεται υπό παρακολούθηση. Η Ευρώπη κατέστησε σαφές ότι η βελτίωση των ευρωτουρκικών σχέσεων περνάει από την Αθήνα. Ακόμα, η θετική ατζέντα της Ευρώπης θα απελευθερώνεται τμηματικά, υπό αυστηρούς όρους, εφόσον η Άγκυρα τηρεί τις δεσμεύσεις της» προσθέτει.

Προβοκάρει με την κύρωση των μνημονίων για τη Βόρεια Μακεδονία

Τέλος απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για καθυστέρηση στην κύρωση των μνημονίων με την Βόρεια Μακεδονία δηλώνει ότι η αντιπολίτευση, επειδή αδυνατεί να κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση,προσπαθεί να προβοκάρει.

Σημειώνει ότι η ΝΔ είχε από την αρχή χαρακτηρίσει τη συμφωνία των Πρεσπών κακή, είχε όμως ξεκαθαρίσει ότι η χώρα δεσμεύεται να τηρήσει την υπογραφή της.

«Από εκεί και πέρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ξεκαθαρίσει ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της, για να κατοχυρώσει τα συμφέροντά μας και να ελέγξει την τήρηση των συμφωνηθέντων. Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα μνημόνια, μεταξύ άλλων,προστατεύουν τα ελληνικά προϊόντα» υπογραμμίζει ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024