Η γενική συνέλευση της γαλλικής λίγκας επικύρωσε την Πέμπτη (3/6) την απόφαση για μείωση των ομάδων της πρώτης κατηγορίας από 20 σε 18, αρχής γενομένης από την αγωνιστική περίοδο 2023-24.
Η απόφαση αυτή κατέστη μονόδρομος για τους επαγγελματικούς συλλόγους της χώρας, λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που προκλήθηκε από την πανδημία, τη διακοπή του περσινού πρωταθλήματος και την καταγγελία της σύμβασης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από την εταιρεία Mediapro.
Η μείωση των ομάδων, η οποία επικυρώθηκε σχεδόν ομόφωνα (διαφώνησε μόνο η Μετς), θα υλοποιηθεί με υποβιβασμό τεσσάρων ομάδων μετά την περίοδο 2022-23 και προβιβασμό δύο ομάδων από τη δεύτερη κατηγορία.
Αναφορικά με τη Ligue 2, προς το παρόν θα συνεχιστεί ως έχει, με 20 ομάδες, αλλά θα εξεταστεί και για αυτήν η μείωσή τους.
Η Μπέτις νίκησε με 2-1 την Έλτσε και εξασφάλισε την έξοδό της στο Champions League της νέας σεζόν ενώ η Λεβάντε πήρε σπουδαίο τρίποντο με 3-2 στην έδρα της Θέλτα ελπίζοντας στην παραμονή.
Ο Φλορεντίνο Πέρεθ προκήρυξε εκλογές στη Ρεάλ Μαδρίτης και «έδειξε» τον Ισπανό επιχειρηματία, Ενρίκε Ρικέλμε Βίβες, ως υποψήφιο αντίπαλό του – Το who is who του 37χρονου.