1,1 εκατ. κυβικά μέτρα πόσιμου νερού ετησίως από νέες γεωτρήσεις
Δρομολογήθηκε, με την υπογραφή της σύμβασης, η διάνοιξη έξι γεωτρήσεων άντλησης νερού στη Φυλή που θα συμβάλει στην υδρολογική αυτοτέλεια του δήμου.
Υπεγράφη η σύμβαση για την εκτέλεση ενός σημαντικού περιβαλλοντικού έργου, το οποίο ανοίγει το δρόμο για την υδρολογική αυτάρκεια του Δήμου Φυλής. Πρόκειται για το έργο της διάνοιξης έξι (6) γεωτρήσεων άντλησης πόσιμου νερού από την Πάρνηθα, που θα ενισχύσει το δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Φυλής. Η σχετική σύμβαση υπεγράφη το πρωί της Δευτέρας 2 Ιουνίου 2021, μεταξύ του Δημάρχου Φυλής και της αναδόχου εταιρίας (εργολάβου), η οποία ανέλαβε την εκτέλεση του έργου, μετά την ολοκλήρωση του ηλεκτρονικού διαγωνισμού.
Ο διαγωνισμός βασίστηκε σε μελέτη την οποία εκπόνησε η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ε.Α.Γ.Μ.Ε- πρώην ΙΓΜΕ), κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δήμου Φυλής. Κατά τη σύνταξη της μελέτης, τα μέλη της επιστημονικής ομάδας της ΕΑΓΜΕ συνεργάστηκαν με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής για τον εντοπισμό των κατάλληλων θέσεων για τις γεωτρήσεις.
Επίσης λήφθησαν υπόψη τοπογραφικά και γεωγραφικά στοιχεία, χρήσεις γης, γεωλογικές και στρωματογραφικές δομές και οι υδρογεωλογικές συνθήκες της περιοχής. Η επίβλεψη του έργου θα γίνει από την Ε.Α.Γ.Μ.Ε, σε συνεργασία με τους γεωλόγους της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φυλής.
Με την ολοκλήρωση των έξι γεωτρήσεων, το ιδιόκτητο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Φυλής, στις Δημοτικές Ενότητες Άνω Λιοσίων και Φυλής, θα τροφοδοτείται με, τουλάχιστον, 1,1 εκατ. κυβικά μέτρα πόσιμου νερού ετησίως. Η ενίσχυση του δικτύου θα βελτιώσει τις συνθήκες υδροδότησης σε περιοχές που βρίσκονται σε μεγαλύτερα υψόμετρα. Παράλληλα θα εξοικονομηθεί η ηλεκτρική ενέργεια που δαπανά ο Δήμος για την ενεργοβόρα λειτουργία των μηχανημάτων άντλησης.
Πρόκειται για μια σημαντική περιβαλλοντική δράση που αξιοποιεί τον υδάτινο πλούτο και βελτιώνει το ενεργειακό αποτύπωμα του Δήμου Φυλής. Εντάσσεται στο Πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ το οποίο παρουσίασε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς στις Βρυξέλλες και αποσκοπεί στην ενεργειακή και υδρολογική αυτοτέλεια του Δήμου Φυλής.
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
- Τραγωδία στη Γαλλία: Τέσσερις νεαροί Πορτογάλοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο κοντά στα σύνορα με την Ελβετία
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)








![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-109x85.jpg)






















![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)

























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442