Αφού πέρασαν μέρες, μήνες, χρόνια, τουλάχιστον το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» δείχνει να ξαναπαίρνει ζωή. Ο Φορέας Διαχείρισης συνεργάζεται καλά με την Περιφέρεια και αυτό αναγνωρίζεται

Με καθημερινές παρεμβάσεις, έργα υποδομών και τη σταθερή υδροδότηση των λιμνών, το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» βελτιώνεται συνεχώς και αναβαθμίζεται.

Με το συντονισμό του περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, και τη στενή συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης έχει εξασφαλιστεί η συνεχής υδροδότηση των λιμνών με 1.000 κυβικά μέτρα νερού ημερησίως, ενώ παράλληλα υλοποιούνται έργα αναβάθμισης, όπως η στεγάνωση της λιμνοδεξαμενής Νο 5 και του καναλιού που συνδέει τις λίμνες Νο 5 και Νο 6.

Ταυτόχρονα έχουν ολοκληρωθεί παρεμβάσεις όπως η συντήρηση του κεντρικού  ανοιχτού θεάτρου.

Με την καθημερινή υδροδότηση, οι τεχνητές λίμνες (Νο 3 , Νο 4 και Νο 6) έχουν ήδη αλλάξει όψη, καθώς η στάθμη τους έχει ανέβει ολοκληρωτικά και παραμένουν γεμάτες και πλήρεις.

Με την εξασφάλιση του απαιτούμενου όγκου νερού προστατεύεται ο υγροβιότοπος και διασφαλίζεται η απαιτούμενη οικολογική σταθερότητα.

Να σημειωθεί ότι οι λίμνες του Μητροπολιτικού Πάρκου με το ζωογόνο τους νερό φιλοξενούν και προσφέρουν καταφύγιο σε σπάνια υδρόβια χλωρίδα και πανίδα.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, ενημερώνεται συνεχώς για την πορεία υλοποίησης των έργων και βρίσκεται σε καθημερινή συνεργασία τόσο με τη διευθύντρια του Φορέα, Μ. Χατζηαθανασίου, όσο και με τον πρόεδρο του Φορέα, Σ. Ζωγραφάκη, και τα μέλη του Δ.Σ..

«Με σταθερά βήματα, καθημερινές δράσεις και έργα γίνεται πραγματικότητα το όραμά μας για μετεξέλιξη του Μητροπολιτικού Πάρκου σε  πρότυπο περιβαλλοντικό κέντρο, χώρο άθλησης, αναψυχής, πολιτισμού και εκπαίδευσης. Μετά από χρόνια εγκατάλειψης σημειώνονται σημαντικά βήματα για την ανάπλαση και την αναβίωση του Πάρκου. Οι  λίμνες μετατρέπονται σε οικοσυστήματα και δημιουργούν ένα μοναδικό υδροβιότοπο εντός του αστικού ιστού. Είναι χρέος μας, αφού αναγνωρίσουμε την τεράστια σημασία του Μητροπολιτικού Πάρκου, να συμβάλουμε στη βελτίωσή του, προκειμένου να μπορούν οι κάτοικοι της περιοχής, της Δυτικής Αθήνας αλλά και όλης της  Αττικής να το απολαμβάνουν» σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr