Μητσοτάκης: Αλλάζει εικόνα η «Αθηναϊκή Ριβιέρα» – Ποδηλατόδρομος 22 χλμ. και ανάπλαση του παραλιακού μετώπου
Σε έναν ποδηλατόδρομο 22 χιλιομέτρων, αλλά και στις άλλες δραστηριότητες για τους πολίτες, που θα καταστούν δυνατές όταν ολοκληρωθούν τα έργα στη λεγόμενη «Αθηναϊκή Ριβιέρα», αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε εκδήλωση για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου
«Όταν με το καλό το έργο ολοκληρωθεί και μπορείς, σε αυτά τα πρώτα 22 χλμ. μέχρι τη Βουλιαγμένη, να κάνεις ποδήλατο, να τρέξεις, να περπατήσεις, το μόνο που θα αναλογιστούμε είναι γιατί κάτι τόσο αυτονόητο δεν το είχαμε κάνει πιο πριν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση στη Γλυφάδα για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Αττικής.
Το έργο αφορά όλο το παραλιακό μέτωπο, από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο, συνολικής απόστασης 70 χιλιομέτρων – αυτό που ονομάζουμε «Αθηναϊκή Ριβιέρα».
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι, σήμερα, δεν μπορεί κανείς να διανύσει ανενόχλητος αυτή την απόσταση, καθώς υπάρχουν εμπόδια.
«Πιστεύω ότι σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Πποδηλάτου, έχει ξεχωριστή σημασία να μιλήσουμε γι’ αυτό το έργο. Γι’ αυτό επέλεξα να βρεθώ μαζί σας. Να διαβεβαιώσω ότι η ποιότητα ζωής των πολιτών σε μια χώρα που έχει αυτό τον καταπληκτικό καιρό έχει τεράστια σημασία για τη συνολική ευημερία της κοινωνίας», υπογράμμισε.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στα μεγάλα έργα αστικών αναπλάσεων. Ανέφερε ενδεικτικά τις παρεμβάσεις στο ΟΑΚΑ και στο Τατόι, τονίζοντας πως αντίστοιχης σημασίας είναι το έργο στο παραλιακό μέτωπο.
Είπε επίσης ότι θα ολοκληρωθεί σε φάσεις ό,τι έχει κεντρική χρηματοδότηση και θα έχει κεντρικό σχεδιασμό.
«Η Αθήνα έχει τη δυνατότητα να ξαναπάρει τη θέση της στη μεγάλη συμφωνία του κόσμου. Για ένα πιο πράσινο, πιο ψηφιακό μέλλον, που θα προσφέρει ποιότητα ζωής», υπογράμμισε.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι, ως ποδηλάτης βουνού ο ίδιος, γνωρίζει ότι η ποδηλασία στην πόλη είναι πολύ δύσκολη άσκηση και είναι σημαντικό που εκπονείται εθνική στρατηγική ποδηλασίας
«Να κάνουμε πράξη αυτό που άλλες χώρες έχουν πραγματοποιήσει», συμπλήρωσε, εξηγώντας πως «καλούμαστε πια να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με τρόπο ριζικό, ολιστικό».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Κινούμαι ηλεκτρικά», σημειώνοντας πως πάει εξαιρετικά καλά, ενώ είπε ότι η κυβέρνηση δίνει σημασία και στα ζητήματα εκπαίδευσης των παιδιών.
«Στην ελεύθερη δημιουργική ζώνη, εντάσσουμε καινούργια γνωστικά αντικείμενα, όπως η συμπεριφορά στο δρόμο και η εξοικείωση με την ποδηλασία», όπως είπε.
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
- Τρομερός Εμπαπέ: Έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ (vid)
- Γαλλία-Αγγλία 4-6: Απίστευτο ματς, οι Άγγλοι προηγήθηκαν 4-0 και παραλίγο να χάσουν την τρίτη θέση (vids)
- Ο Τραμπ ζητά από την CENTCOM να ανοίξουν οι «πύλες της κολάσεως» κατά του Ιράν
- Κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπο της κενυατικής προεδρίας – Οι χάκερ ζητούσαν ως λύτρα 5 bitcoin
- Βραζιλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε στον Μιλέι να επισκεφθεί τον πρώην πρόεδρο Μπολσονάρο
- Πυρκαγιές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη – Εκκενώθηκαν ισραηλινοί οικισμοί
- Τουριστικό «μπαμ» λόγω Μουντιάλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442