Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσελίκ: «Οι διαφορές δεν λύνονται με γαλλικά πλοία στην Αν. Μεσόγειο»

Τσελίκ: «Οι διαφορές δεν λύνονται με γαλλικά πλοία στην Αν. Μεσόγειο»

Ο Ομέρ Τσελίκ επιτέθηκε στον Νίκο Δένδια, ενώ ζήτησε διαπραγματεύσεις «χωρίς προϋποθέσεις» μεταξύ των δύο χωρών.

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις για τα ελληνοτουρκικά προχώρησε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ.

Μιλώντας για τις πρόσφατες διπλωματικές επαφές Αθήνας – Άγκυρας, ο Τσελίκ σχολίασε καταρχάς τον Νίκο Δένδια λέγοντας πως κατά την επίσκεψη Τσαβούσογλου στη χώρα μας «ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δεν επέδειξε την αγένεια που έδειξε στην Άγκυρα».

Στη συνέχεια, επέμεινε ότι η Τουρκία επιθυμεί τις διαπραγματεύσεις και ότι οι δύο πλευρές πρέπει να κάτσουν στο τραπέζι χωρίς προϋποθέσεις.

«Δεν θα βρεθεί λύση αν ασκείται πίεση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είμαστε γείτονες, πρέπει να τα βρούμε μεταξύ μας. Αν η Αθήνα θέλει να βρεθεί κοινός τόπος συζητήσεων, Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να τα βρουν σε αυτό το κομμάτι».

Για την Ανατολική Μεσόγειο είπε:

«Οι διαφορές της ΑΟΖ που προέκυψαν δε μπορούν να λυθούν με την παρουσία γαλλικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν πλέουν σε αυτό το σημείο επειδή αγαπούν τόσο την Ελλάδα. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν πρέπει να υπάρχουν μαξιμαλιστικές θέσεις από την πλευρά της Ελλάδας», δήλωσε σύμφωνα με το Haber Turk.

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να κάτσετε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η Τουρκία δεν έχει εμποδίσει ποτέ κανένα μηχανισμό διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο χωρών, σε αντίθεση με την Αθήνα. Είμαστε πάντα έτοιμοι για συζήτηση στο πλαίσιο των καλών γειτονικών σχέσεων, του νόμου και της δικαιοσύνης.»

«Η Τουρκία είναι μια χώρα, της οποίας η φιλία έχει δοκιμαστεί. Οποιοσδήποτε μπορεί να επωφεληθεί από τη φιλία μας. Στους δύσκολους καιρούς σας, σε έναν σεισμό, θα έρθουμε να σας βοηθήσουμε», κατέληξε.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024