Σεισμός στο Αίγιο: Τι λένε οι σεισμολόγοι
«Θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, ήταν ο κύριος σεισμός», είπε ο κ. Λέκκας.
Καθησυχαστικός, όσον αφορά στον σεισμό μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ταρακούνησε το Αίγιο και έγινε αισθητός στην Αθήνα, εμφανίσθηκε ο Ευθύμης Λέκκας.
Μιλώντας στο iEidiseis, o Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών ΕΚΠΑ δήλωσε πως «η σεισμική δόνηση εκδηλώθηκε στις 18:10, είναι της τάξεως των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στην περιοχή νότια του Αιγίου».
«Ήταν έντονη στο Αίγιο, αλλά έγινε αισθητή και στην πρωτεύουσα. Δεν ανησυχούμε, διότι ήταν κάποιου σημαντικού βάθους -της τάξεως των 30 χιλιομέτρων- και δεν αναμένουμε και μετασεισμική δραστηριότητα», προσέθεσε ο Πρόεδρος Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας.
«Θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, ήταν ο κύριος σεισμός», κατέληξε ο κ. Λέκκας.
Τι λέει ο Άκης Τσελέντης
Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σημειώνει πως δεν υπάρχει κάτι το ανησυχητικό για τον συγκεκριμένο σεισμό.
«Προς το παρόν δε βλέπω κάτι ανησυχητικό για την συγκεκριμένη περιοχή η οποία δίνει αυτής της τάξης μεγέθους σεισμούς» σημειώνει στην ανάρτησή του, παραθέτοντας και μια φωτογραφία με οδηγίες για σεισμική προστασία στο σπίτι.
Σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, καθηγητής Γεράσιμος Παπαδόπουλος γράφει:
«Σεισμός 4,8 στην Αχαΐα. Έντονα αισθητός. Όχι ιδιαίτερα ανησυχητικός, λόγω βάθους».
- Μουρ: «Λατρεύω το ελληνικό φαγητό – Ο Τρινκιέρι είναι ξεχωριστός προπονητής»
- Εργασίες αποκατάστασης τμημάτων του ποταμού Φαρσαλίτη
- Νέος επεξεργαστής της NASA θα εκτοξεύσει την ΑΙ στο Διάστημα
- Το μοναδικό τροχαίο της Ελένης Ράντου το προκάλεσε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου
- ΠΑΣΟΚ σε Μαρινάκη: Θα ζητήσετε από τον πρωθυπουργό να πείσει τη σύζυγό του να μεταφέρει στην Ελλάδα τα χρήματα που διατηρεί σε λογαριασμούς του εξωτερικού;
- Περιστέρι: Έγκυος και σε 7ο παιδί η μητέρα – «Δεν ήταν ο μόνιμος τρόπος ζωής μας» λέει ο πατέρας
- 17 Μαΐου | Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης Εκστρατεία ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης «Είναι εύκολο… κάν’ το»
- Ομόλογα: Πλήττονται παγκοσμίως λόγω του ενεργειακού σοκ από τον πόλεμο στο Ιράν και του πληθωρισμού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 15.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jon-t-jonsson-311815878-18206356-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442