Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πειραιάς: Ανεστάλη η απεργία των ναυτικών - Στις 9 ξεκινούν τα δρομολόγια των πλοίων

Πειραιάς: Ανεστάλη η απεργία των ναυτικών – Στις 9 ξεκινούν τα δρομολόγια των πλοίων

Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν από το λιμάνι του Πειραιά από τις 09:00.

Στις 9 θα αρχίσουν να φορτώνουν τα πλοία στον Πειραιά μετά την απόφαση των ναυτών να αναστείλουν την 24ωρη απεργία.

Η Πανελλήνια Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) αποφάσισε την αναστολή της σημερινής 24ωρης απεργίας.

Ο πρόεδρός της Αντώνης Νταλακογιώργος, ανακοίνωσε την απόφαση, η οποία, όπως είπε, ελήφθη με γνώμονα τη μεγάλη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Απίστευτη ταλαιπωρία

Μεγάλη ταλαιπωρία βίωσαν όσοι είχαν κλείσει εισιτήρια και έφτασαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά όπου ανακάλυψαν ότι δεν μπορούσαν να βρεθούν στους προορισμούς της επιλογής τους.

Όπως κατήγγειλαν νωρίτερα οι επιβάτες είχαν έρθει σε επικοινωνία με τις ακτοπλοϊκές εταιρίες και τα πρακτορεία εχτές και τους διαβεβαίωσαν ότι θα ταξιδέψουν κανονικά, όταν έφτασαν στο λιμάνι σήμερα ήρθαν αντιμέτωποι με αυτή την κατάσταση.

Η ΠΕΠΕΝ είχε πάρει την απόφαση να πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία για το εργασιακό νομοσχέδιο, παρότι η κινητοποίηση κηρύχθηκε την Τετάρτη παράνομη και τα υπόλοιπα ναυτεργατικά σωματεία μετέθεσαν την απεργία για τις 10 Ιουνίου.

Για τον λόγο αυτό αποφάσισε να πραγματοποιήσει αντ’ αυτού σήμερα στάση εργασίας και τα πλοία να ξεκινήσουν από το λιμάνι στις 9:00.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους σημειώνουν ότι οι ανακοινώσεις για την απεργία έχουν γίνει εδώ και δέκα ημέρες και όλοι ήταν ενημερωμένοι.

Νωρίτερα υπήρξε και ένταση μεταξύ επιβατών και απεργών οι οποίοι διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους.

Η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ:

Η ΠΕΝΕΝ έχει προαναγγείλει για αύριο 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στα πλοία της ακτοπλοΐας, ενώ τα υπόλοιπα 12 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, μετέφεραν την απεργιακή κινητοποίηση τους για την Πέμπτη 10 Ιουνίου, όπου θα πραγματοποιηθούν και οι απεργιακές κινητοποιήσεις από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά.

Το ναυτεργατικό σωματείο της ΠΕΝΕΝ στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «άθλιο αυταρχικό και αντιδημοκρατικό σκηνικό που στήνουν για το χτύπημα και την υπονόμευση της απεργίας οι ακτοπλοϊκές εταιρίες» αναφέροντας ότι «επιχειρούν μέσω της έκδοσης χιλιάδων εισιτηρίων για τις 3/6, να δημιουργήσουν αύριο στο λιμάνι τους όρους κοινωνικού αυτοματισμού, στρέφοντας τους επιβάτες κατά των απεργών και των ομάδων περιφρούρησης της απεργίας!».

Η ΠΕΝΕΝ καλεί συνδικάτα-συλλογικότητες-σχήματα και φορείς, να δώσουν αύριο το πρωί το αγωνιστικό τους παρόν στο λιμάνι του Πειραιά.

Για τις 10 Ιουνίου μετέφεραν την κινητοποίηση ναυτεργατικά σωματεία

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου μεταφέρουν την 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίησή τους για το εργασιακό νομοσχέδιο τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία, καθώς οι προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις από την ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά για τις 3 Ιουνίου μετατέθηκαν και αυτές για τη συγκεκριμένη ημέρα, προκειμένου να συνδιοργανωθεί πανεργατική, πανελλαδική απεργία μαζί με τη ΓΣΕΕ.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024