Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Sunninghill Park: Τι απέγινε το σπίτι που έκανε δώρο η Ελισάβετ στον Άντριου;

Sunninghill Park: Τι απέγινε το σπίτι που έκανε δώρο η Ελισάβετ στον Άντριου;

Το σπίτι που έκανε γαμήλιο δώρο η βασίλισσα Ελισάβετ στον Άντριου αγοράστηκε από μεγιστάνα, κατεδαφίστηκε και τώρα είναι πάλι έτοιμο

Το Sunninghill Park είναι μια εξοχική κατοικία του 19ου αιώνα περίπου 665 στρεμμάτων στο Μπέρκσαϊρ. Από το 1990 έως το 2004, ήταν η επίσημη κατοικία του Δούκα του Γιορκ, πρίγκιπα Άντριου, δώρο της βασίλισσας Ελισσάβετ για το γάμο του με τη Σάρα Φέργκιουσον, (Sarah Ferguson) το 1986.

Μετακόμισαν στο σπίτι των 12 υπνοδωματίων το 1990.

Συχνά αναφέρεται και ως «Σάουθγιορκ» από την δημοφιλή τηλεοπτική σειρά του 1980 «Ντάλας».

Ο γάμος του ζευγαριού έληξε το 1996 και το σπίτι τέθηκε προς πώληση για 12 εκατομμύρια λίρες το 2002.

Ο Άντριου μετακόμισε στο Royal Lodge στο Windsor Great Park δύο χρόνια αργότερα, ενώ η Σάρα και οι κόρες της Βεατρίκη και Ευγενία έμειναν στο Σάνιγκχιλ μέχρι το 2006.

Ο Tιμούρ Κουλιμπάεφ, γαμπρός του πρώην προέδρου του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ, αγόρασε το επιβλητικό αυτό σπίτι το 2007 έναντι 15 εκατομμυρίων λιρών.

Περιέργως, πλήρωσε 3 εκατομμύρια λίρες περισσότερο από την τιμή που ζητήθηκε παρόλο που το ακίνητο ήταν προς πώληση πέντε χρόνια.

Αργότερα αναφέρθηκε ότι ο Δούκας του Γιορκ, ήταν ο μεσολαβητής στις επιχειρηματικές συμφωνίες του κ. Κουλιμπάεφ. Ο Άντριου -ο οποίος γνώριζε τον πεθερό του μεγιστάνα- αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Όταν ο μεγιστάνας του πετρελαίου και φυσικού αερίου έφυγε από το σπίτι, το ακίνητο όπως αναφέρει σχετικά το ΑΠΕ, ερήμωσε.

Οι εργασίες κατεδάφισης ξεκίνησαν το 2015 και τώρα επιτέλους τελειώνει. Η εταιρεία αρχιτεκτονικού σχεδιασμού «HOK» στο Λονδίνο έχει αναλάβει το έργο αποπεράτωσης.

Το κύριο κτίριο αναφέρει η βρετανική Daily Mail, είναι με πέτρινη επένδυση για να δημιουργήσει «μια σύγχρονη πινελιά σε ένα σπίτι εξοχής», σύμφωνα με τα έγγραφα σχεδιασμού.

Διαθέτει έξι υπνοδωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο, γυάλινες μπαλκονόπορτες, και πισίνα 25 μέτρων. Υπάρχει επίσης μια τεράστια βεράντα σε χωριστά επίπεδα, παιδική χαρά, καθώς και περιφραγμένος κήπος κουζίνας. Ακόμα, γήπεδα του τένις, ενώ τα κτίρια ξεχωριστά διαθέτουν γκαράζ τεσσάρων οχημάτων, φρουρά στην είσοδο και δωμάτια προσωπικού.

Στο εσωτερικό, η πολυτέλεια συνεχίζεται. Στο ισόγειο υπάρχει γυμναστήριο, σάουνα, αίθουσα παιχνιδιών, βιβλιοθήκη και υπνοδωμάτιο επισκεπτών.

Ο επάνω όροφος χωρίζεται σε παιδική πτέρυγα, όπου υπάρχουν δύο υπνοδωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο και ένα για την νταντά και μια πτέρυγα ενηλίκων, με δύο μεγάλα υπνοδωμάτια, καθώς και εντυπωσιακές γκαρνταρόμπες και σαλόνι.

Δεν είναι γνωστό εάν ο Κουλιμπάεφ σκοπεύει να μετακομίσει στο νέο του σπίτι, να το πουλήσει ή να το νοικιάσει, αναφέρει η βρετανική Daily Mail.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024