Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΝΔ για Παππά: Το βάζει μετά το πόρισμα της ΤτΕ - Οι αποκαλύψεις ζητούν απαντήσεις

ΝΔ για Παππά: Το βάζει μετά το πόρισμα της ΤτΕ – Οι αποκαλύψεις ζητούν απαντήσεις

«Μετά την έκθεση-βόμβα (...) ο «πρωταγωνιστής» εκείνης της περιόδου, επέλεξε τη φυγή» αναφέρουν πηγές της ΝΔ

«Το βάζει στα πόδια ο Νίκος Παππάς μετά το πόρισμα-κόλαφο της Τράπεζας της Ελλάδος, που καταρρίπτει σημείο προς σημείο τους ισχυρισμούς του, περί ελέγχου και έγκρισης από την Τ.τ. Ε της προέλευσης των τριών εκατ. ευρώ με τα οποία ο Χρήστος Καλογρίτσας συμμετείχε στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες», αναφέρουν πηγές της ΝΔ, με αφορμή την κατάθεση στην  προανακριτική της έκθεσης της ΤτΕ, και την απόφαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, να καταθέσει υπόμνημα με τις απαντήσεις του.

«Μετά την έκθεση-βόμβα που αποκαλύπτει ότι η μεταβίβαση των 3 εκατ ευρώ στον Καλογρίτσα από τους ‘Άραβες έγινε βάσει ενός συμφωνητικού για εκτέλεση έργου το οποίο, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, δεν υλοποιήθηκε ποτέ, πολλαπλασιάζοντας τις ενδείξεις περί εικονικότητας της σύμβασης, ο «πρωταγωνιστής» εκείνης της περιόδου, επέλεξε τη φυγή.

Μη αντέχοντας να σταθεί πρόσωπο με πρόσωπο ενώπιον των μελών της προανακριτικής επιτροπής και να απαντήσει στα κρίσιμα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί για το παρασκήνιο της σύστασης ομίλου χειραγώγησης Μέσων Ενημέρωσης την περίοδο που ήταν πανίσχυρος υπουργός, ο Νίκος Παππάς κρύβεται πίσω από επικοινωνιακά «πυροτεχνήματα» και βαρύγδουπες δηλώσεις.

Γυρίζει την πλάτη στην αναζήτηση της αλήθειας και επιλέγει τον μονόλογο λέγοντας πως θα καταθέσει τις θέσεις του με υπόμνημα. Τα στοιχεία όμως που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στις συνεδριάσεις της προανακριτικής επιτροπής και οι επώνυμες καταγγελίες για το στήσιμο ενός μηχανισμού προπαγάνδας έχουν δημιουργήσει «βουνό» αποκαλύψεων που ζητούν σαφείς απαντήσεις», επισημαίνουν πηγές της ΝΔ και προσθέτουν:

«Τα ερωτηματικά έγιναν περισσότερα με την κατάθεση του πρώην αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Attica Bank Αθανάσιου Τσάδαρη ο οποίος τίναξε στον αέρα ένα ακόμη «επιχείρημα» του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή ο Καλογρίτσας είχε λεφτά επομένως δεν είχε λόγο να αναζητήσει χρήματα, καθώς υποστήριξε ακριβώς το αντίθετο!
Από την εξέταση του τραπεζικού στελέχους με πορεία όπως ο ίδιος είπε στην Αριστερά και προσωπικές (όχι άλλες σχέσεις) με άτομα του ΣΥΡΙΖΑ προέκυψε:

Από την έναρξη της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η πιστοληπτική ικανότητα του Χρ. Καλογρίτσα εκτινάχθηκε από τα 47 εκατ ευρώ στα 110 εκατ ευρώ μέσα σε ένα έτος!
Κατά το διαγωνισμό των αδειών ο Χρήστος Καλογρίτσας, σε αντίθεση με όσα ισχυρίστηκε ο Νίκος Παππάς, δεν είχε πιστοληπτική ικανότητα και η Attica Bank του είχε αρνηθεί δάνεια και για το κανάλι παρόλο που ο αποκαλούμενος «κόκκινος εργολάβος» το ζήτησε.

Ενώ τα 3 εκατ ευρώ θεωρήθηκαν από την Attica Bank νόμιμα, τελικά απεστάλη στις 3 Οκτωβρίου 2016 αναφορά ως ύποπτη συναλλαγή στην Αρχή για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος.

Μέσα από τις ερωτήσεις του βουλευτή κ. Νικολακοπούλου προέκυψε η σύνδεση του έργου Πάτρα – Πύργος στα email της ccc με σαφή αναφορά για «σπάσιμο» του έργου σε 8 τμήματα από την τότε κυβέρνηση».

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024