Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελληνική μαφία: Ανεξέλεγκτος ο πόλεμος των συμμοριών - Πού στρέφονται οι έρευνες για Μπερδέση και Σεπόλια

Ελληνική μαφία: Ανεξέλεγκτος ο πόλεμος των συμμοριών – Πού στρέφονται οι έρευνες για Μπερδέση και Σεπόλια

Οι επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας προσανατολίζουν τις έρευνές τους στο «τρίγωνο» Αθήνας - Πάτρας - φυλακών όπου δρα το εγχώριο οργανωμένο έγκλημα, αλλά και η αλβανική μαφία

Έντονο προβληματισμό στις αρχές, αλλά και στην ελληνική κοινωνία προκαλεί το μπαράζ δολοφονικών επιθέσεων που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα, καθώς μαίνεται ανεξέλεγκτος όπως όλα δείχνουν ο πόλεμος συμμοριών, με ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ νονών της νύχτας και συμβόλαια θανάτου εναντίον τρίτων προσώπων, τα οποία εκτελούνται πλέον με συχνότητα που σοκάρει, δηλαδή ένα χτύπημα ανά… 10 ημέρες.

Οι επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας προσανατολίζουν τις έρευνές τους στο «τρίγωνο» Αθήνας – Πάτρας – φυλακών όπου δρα το εγχώριο οργανωμένο έγκλημα, αλλά και η αλβανική μαφία.

Ποινικοί είχαν στο στόχαστρο τον 32χρονο Papas

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στα ΝΕΑ, στο πλαίσιο των ερευνών για τη δολοφονία του 32χρονου Αλβανού στα Σεπόλια το απόγευμα της Κυριακής οι αστυνομικοί της Ασφάλειας  εξετάζουν και τα δεδομένα από έρευνα της Αντιτρομοκρατικής την περίοδο 2018-2019, ύστερα από τη δολοφονία, το 2017, του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που είχε καταγράψει τη δράση πέντε αλβανών ποινικών που καθοδηγούσαν μέσα από τις φυλακές εγκληματικές επιθέσεις.

Ανάμεσα στους στόχους τους φέρεται να ήταν -σύμφωνα με πληροφορίες- και ο 32χρονος με τα προσωνύμια Papa, ή Papas ή Aristidis ή Ari που το απόγευμα της Κυριακής δολοφονήθηκε σε καφετέρια στα Σεπόλια από άγνωστο δράστη που έφτασε στο σημείο με ταξί.

Μάλιστα, σύμφωνα με κατάθεση σωφρονιστικού υπαλλήλου, τον Μάιο του 2019 ηγετικό στέλεχος της αλβανικής μαφίας του Κορυδαλλού επεδίωκε την εξόντωση του συγκεκριμένου προσώπου, ενώ φέρεται ότι απειλούσε πως αν δεν κατάφερνε να τον σκοτώσει θα στρεφόταν κατά της μητέρας του.

Ο 32χρονος φαίνεται να βρέθηκε στο κέντρο διενέξεων μελών της αλβανικής μαφίας η οποία τη διετία 2006-2008 είχε σκοτώσει 11 ανθρώπους, είχε τραυματίσει άλλους 13, ενώ παλαιότερα μέλη της είχαν προβεί σε απαγωγές και ληστρικές επιθέσεις. Η συμμορία εισέβαλε σε καφενεία και σε διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας και γάζωνε τα θύματά της, δολοφονώντας ακόμα και στη μέση του δρόμου. Πολλοί από τους τραυματίες, μάλιστα, ήταν ανυποψίαστοι πολίτες που βρέθηκαν στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή.

Πού προσανατολίζονται οι έρευνες για τον Μπερδέση

Στην Πάτρα και τα όσα είχαν συμβεί την προηγούμενη δεκαετία στον χώρο της νύχτας αναζητούν οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών το κλειδί της δολοφονίας του Τάσου Μπερδέση με 14 σφαίρες.

Ο πυγμάχος, που τα τελευταία δυο χρόνια μετακόμισε στην Αθήνα διακόπτοντας τις επαφές του με την Αχαΐα έδειχνε να φοβάται. Αν και είχε αθωωθεί από όλες τις δικαστικές του εκκρεμότητες οπλοφορούσε, σύχναζε σε συγκεκριμένα στέκια και γυμναζόταν σε ένα σχετικά απομακρυσμένο γυμναστήριο πάνω από τη Βάρη.

Οι δολοφόνοι πιθανότατα είχαν βάλει στο μικροσκόπιο τις κινήσεις του Μπερδέση και γνώριζαν το πρόγραμμά του, ήξεραν ότι γύρω στις 9 θα έφευγε από το γυμναστήριο και έστησαν τη φονική ενέδρα. Αφού έφθασαν στο σημείο με ένα ανοιχτόχρωμο SUV, πλησίασαν και πριν ο 39χρονος προλάβει να αντιδράσει, τον γάζωσαν με το καλάσνικοφ.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο νομικός εκπρόσωπός του, Σάκης Κεχαγιόγλου, είχε απαλλαγεί από αυτές τις κατηγορίες. Επιπρόσθετα, οι αστυνομικοί εξετάζουν πληροφορίες που θέλουν τον 39χρονο (όπως και μπράβους από την Πάτρα) να είχε επαφές με «νονούς» των δυτικών προαστίων. Οι ερευνητές έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους σε ποινικούς από την αχαϊκή πρωτεύουσα, ύστερα και από κατάθεση του 54χρονου Ντίμη Κορφιάτη (δολοφονήθηκε στις αρχές Μαΐου στη Ζάκυνθο) ότι ορισμένοι από αυτούς είχαν εμπλακεί στη δολοφονία της συζύγου του, τον Ιούλιο του 2020 στην περιοχή Λιθακιά Ζακύνθου. Τέλος, ερευνώνται πληροφορίες ότι ο 39χρονος είχε προκαλέσει επεισόδια στην Πάτρα σε βάρος άλλων ποινικών.

Αλωνίζουν οι μπράβοι

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες μυστικές επιχειρήσεις – με τη συμμετοχή της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, των ΟΠΚΕ και άλλων υπηρεσιών σε νυκτερινά κέντρα και άλλους χώρους όπου δραστηριοποιούνται μπράβοι.

Ωστόσο, στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δηλώνουν αδυναμία να εξιχνιάσουν τις αυξημένες κατά παραγγελία δολοφονίες, συμπληρώνοντας ότι ίσως αυτή η κατάσταση συνεχισθεί και χειροτερέψει, με πιο πυκνές δολοφονικές επιθέσεις αν δεν υπάρξει συνολική έρευνα από το ΣΔΟΕ, την Επιτροπή για το ξέπλυμα χρήματος και άλλους ελεγκτικούς φορείς, ώστε να επιτευχθεί διαφορετικού τύπου πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα. Προς το παρόν, παρατηρούν, υπάρχει σχετική αδράνεια.

Πέντε δολοφονίες σε 52 ημέρες

Η Ελληνική «Καμόρα» σε αριθμούς:

Η μαφία που δρα στην Ελλάδα, είναι χωρισμένη σε δύο βασικά στρατόπεδα. Ένα συμβόλαιο θανάτου κάθε δύο μήνες εκτελείται με στόχους μέλη της ελληνικής μαφίας τα τελευταία 4 χρόνια. Οι εκτελέσεις γίνονται πια μέρα μεσημέρι…

«Γραφεία ενοικιάσεων εκτελεστών» με υψηλό δολοφονικό… κασέ για τον απώτερο στόχο: Την «μείωση» των ομόσταυλων διεκδικητών του πακτωλού της Μυκόνου και αποδυνάμωση των εγκληματικών φατριών σε μία μετά-lockdown εποχή.

  • 499 ονόματα + ο 39χρονος πυγμάχος στο υπόμνημα που παρέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Βασίλη Πλιώτα.
  • Οι «Βόρειοι» και «Νότιοι» της GREEK MAFIA
  • Τα στρατόπεδα αυτά είναι χωρισμένα σε 15 φατρίες και 8 υποομάδες
  • Αριθμούν 350 «πρωταγωνιστές» και 250 «βοηθητικούς»

Από το 2009 εώς 2021, σε μία 12ετία εκτελέστηκαν:

  • 45 συμβόλαια θανάτου, δεκάδες απόπειρες

Τα τελευταία 4 χρόνια: 2017-2021

  • 22 δολοφονίες και 6 απόπειρες

Τους τελευταίους 5 μήνες:

  • 5 δολοφονίες
  • 14 συμβόλαια θανάτου με καλάσνικοφ την τελευταία 4ετία

Οι εκτελέσεις έχουν γίνει μέρα μεσημέρι, σε μέρες.. γιορτής, ακόμα και δίπλα από σχολεία.

Οι εγκληματικές οργανώσεις ξεπλένουν το μαύρο χρήματα σε διάφορες δραστηριότητες όπως φούρνους, βενζινάδικα, εταιρείες καφέ, κάβες, κατασκευαστικές εταιρείες, ξενοδοχεία, ακόμα και… φωτοβολταϊκά πάρκα.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024