Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιδρύεται σύγχρονο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο στον Πλατανιά Χανίων

Ιδρύεται σύγχρονο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο στον Πλατανιά Χανίων

Ο Δήμος Πλατανιά των 20 χιλιάδων κατοίκων και των 3 εκατομμυρίων επισκεπτών ετησίως σε λίγο καιρό δε θα τρέμει μήπως κάποιος πάθει κάτι

Έχουμε γράψει και ξαναγράψει πως στην περιφέρεια -ειδικά σε τουριστικές περιοχές- δε γίνεται να μην υπάρχουν σύγχρονα πολυδύναμα ιατρεία.

Αν θέλουμε να προσεγγίσουμε τουλάχιστον ανώτερα οικονομικά και ηλικιακά στρώματα τουριστών, δε νοείται καν να τους προσφέρουμε αντί για υψηλού επιπέδου πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, πεπαλαιωμένα ιατρεία χωρίς μηχανήματα ή με μηχανήματα χωρίς προσωπικό.

Οπότε η είδηση ίδρυσης νέου σύγχρονου πολυδύναμου ιατρείου στο Δήμο Πλατανιά μάς έκανε να αποθεώνουμε το αυτονόητο.

Τη σύμβαση για την κατασκευή του νέου Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Πλατανιά Χανίων, που θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υγείας στην ευρύτερη περιοχή, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου «Νέο κτίριο πολυδύναμου Περιφερειακού ιατρείου Πλατανιά» είναι 1.134.996,68 €.

Στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, στην αναγκαιότητα και σημαντικότητα του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου για την περιοχή που αριθμεί πάνω από 20.000 πληθυσμό και 3 εκατ, διανυκτερεύσεις επισκεπτών σε κανονικές συνθήκες τα καλοκαίρια, αναφέρθηκαν ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος, Γιάννης Μαλανδράκης, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Χανίων, Νίκος Καλογερής, η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Λένα Μπορμπουδάκη, και ο υποδιοικητής, Δημήτρης Αγαπίου.

Ο περιφερειάρχης έκανε αναφορά στη διασφάλιση της χρηματοδότησης, τόνισε ότι δίδεται λύση σε ένα πάγιο αίτημα της περιοχής και ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για τη συνεργασία, δήμαρχο, αντιπεριφερειάρχη, την 7η ΥΠΕ, τις υπηρεσίες.

Παράλληλα, ο κ. Αρναουτάκης επισήμανε ότι το νέο έργο του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου προστίθεται στα πολλά άλλα έργα που υλοποιούνται στο Δήμο Πλατανιά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τα δρομολογημένα έργα στην περιοχή που είτε χρηματοδοτεί ή που υλοποιεί η Περιφέρεια φτάνουν τα 100 εκατ. ευρώ».

Ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, καλωσορίζοντας τον περιφερειάρχη, τον αντιπεριφερειάρχη, την 7η ΥΠΕ,τις υπηρεσίες ευχαρίστησε όλους για τη συνεργασία προώθησης του έργου, τονίζοντας ότι με τη σημερινή υπογραφή από τον περιφερειάρχη της κατασκευής του νέου κτιρίου του καινούριου Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Πλατανιά, «θεωρούμε ότι είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα που θα υλοποιηθούν αυτή την περίοδο στο Δήμο μας, καθόσον αφορά την ποιότητα ζωής αλλά και την παραμονή των κατοίκων στην ενδοχώρα του Δήμου μας. Το νέο κτίριο κατασκευάζεται σε οικόπεδο που παραχώρησε ο Δήμος, ενώ  έβγαλε και την οικοδομική άδεια και εδώ θέλω να ευχαριστήσω την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Πλατανιά, της 7ης ΥΠΕ και της ΠΕ Χανίων, για τη συνεργασία που είχαμε έτσι ώστε να φτάσουμε εδώ σήμερα, μετά από 10 χρόνια συνεχών προσπαθειών. Ευχαριστώ τον περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη, καθόσον διασφάλισε τους πόρους μέσα από το ΕΣΠΑ για την κατασκευή του κτιρίου, σε πρώτη φάση και το επόμενο διάστημα για τη δημοπράτηση του ιατροτεχνικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού. Στη διαδρομή μέχρι να φτάσουμε στη σημερινή υπογραφή μάς βοήθησε σημαντικά η προηγούμενη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ που το είχε θέσει σε υψηλή προτεραιότητα και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Πολάκης, ιδιαίτερα με την δημιουργία του ΟΕΥ, που ήταν προαπαιτούμενο για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. Ελπίζουμε ότι η κατασκευή του θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και θα προστεθεί στην υπάρχουσα δομή, με αλλαγή του οργανισμού και μόνιμες θέσεις για Σταθμό ΕΚΑΒ,  όπως συζητήσαμε με την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, κα Μπορμπουδάκη, που συμφώνησε και δεσμεύτηκε για τις ανάλογες ενέργειες στο προσεχές διάστημα».

Από την πλευρά του, ο ανάδοχος του έργου της εταιρείας «Γεωγένεσις Α.Ε», Ευγένιος Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του έργου, στην αρτιότητα των μελετών και δεσμεύτηκε για την εμπρόθεσμη ολοκλήρωση των εργασιών.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024