30 Μαΐου: Η Κυριακή της Σαμαρείτιδος
Την εποχή του Χριστού οι Σαμαρείτες, που ήταν ειδωλολάτρες, βρίσκονταν σε οξεία διαμάχη με τους Ιουδαίους
Κάθε χρόνο την τέταρτη Κυριακή μετά το Πάσχα η Εκκλησία θυμάται τη συνάντηση του Ιησού Χριστού με μια γυναίκα από την πόλη της Σαμάρειας.
Σύμφωνα με τον Ευαγγελιστή Ιωάννη (δ’, 5 – 42), ο Ιησούς, κατά τη μετάβασή του από την Ιουδαία στη Γαλιλαία, συναντήθηκε με τη Σαμαρείτιδα στην πόλη Σιχάρ, κοντά στο πηγάδι του Ιακώβ, όπου στάθηκε για να ξεδιψάσει.
Ο Ιησούς τής ζήτησε νερό και στη συνέχεια, αφού της αποκάλυψε την ιδιότητά του, της εξήγησε τη διδασκαλία του.
Η γυναίκα πίστεψε και βαπτίστηκε χριστιανή με το όνομα Φωτεινή.
Την εποχή του Χριστού οι Σαμαρείτες, που ήταν ειδωλολάτρες, βρίσκονταν σε οξεία διαμάχη με τους Ιουδαίους.
Ο Ιησούς κατ’ αρχάς απαγόρευσε στους μαθητές του να επισκέπτονται τη Σαμάρεια, αλλά στη συνέχεια δε δίστασε να προσηλυτίσει τους Σαμαρείτες, αρχής γενομένης από τη γυναίκα του Ευαγγελίου.
(Πηγή πληροφοριών: sansimera.gr)
- Οι αβρότητες Τραμπ προς Ερντογάν, τα F-35 και οι ανησυχίες Ελλάδας και Ισραήλ
- Ταξίδια για λίγους: Οι πιο ακριβοί προορισμοί του πλανήτη το 2026
- The Expla-in Project | Ζητούνται φιλόσοφοι για να δουλέψουν για την τεχνητή νοημοσύνη
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Φόβοι ότι η δεύτερη σορός ανήκει στο 12χρονο παιδί – Νεκρός 66χρονος, με εγκαύματα η μητέρα
- Γιατί ρίχνει ο Άδωνις αλάτι στις πληγές των ακάλυπτων ασθενών του προγράμματος παχυσαρκίας;
- Aegina Jazz Festival: Το φεστιβάλ που έβαλε την Αίγινα στο χάρτη της τζαζ επιστρέφει
- Πετράλωνα: Το χρονικό κατάρρευσης της πολυκατοικίας – Τα σενάρια για τα αίτια, τι υποστηρίζουν οι συλληφθέντες
- Αρκάς: Μας εύχεται καλό μήνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/yong-chuan-tan-FPm5MGSqD3w-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442