Η 9χρονη μαθήτρια δεν ήθελε να βλέπει το πάρκο του Αγ. Ιωάννη στην Καλαμαριά μουντό, και ζήτησε με χειρόγραφη επιστολή από τον δήμαρχο να το κάνει πολύχρωμο.

Μια χειρόγραφη επιστολή γραμμένη με μολύβι από μια εννιάχρονη μαθήτρια έλαβε πριν λίγο καιρό ο δήμαρχος Καλαμαριάς, με το αίτημα του καλλωπισμού του πάρκου της οδού Παπανδρέου στον ‘Αγιο Ιωάννη Καλαμαριάς.

«Κύριε δήμαρχε της Καλαμαριάς. Ονομάζομαι Αναστασία Σύλια Χατζηαθανασίου και είμαι εννέα ετών. Έχουμε ένα πάρκο στην οδό Παπανδρέου στον ‘Αγ. Ιωάννη. Θα ήθελα να σας ζητήσω μια χάρη» ήταν τα λόγια της Σύλιας που ανέφερε ότι «οι φράχτες γύρω από το πάρκο όταν έχει καλό καιρό φαίνονται άσχημα». Η παράκλησή της, άλλωστε, που εκφράστηκε με τη φράση «θα μπορούσατε να τους βάψετε πολύχρωμα σας παρακαλώ?» δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητο το δήμαρχο και τις υπηρεσίες του Δήμου.

«Όταν βλέπεις μια τέτοια επιστολή γραμμένη με μολύβι και από το χέρι ενός παιδιού δεν μπορείς παρά να τη λάβεις πολύ σοβαρά υπόψη και να τρέξεις να κάνεις ό,τι ακριβώς ζητούν οι μικροί μας φίλοι» επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Ο ίδιος αναφέρει ότι είχε προηγηθεί μια αντίστοιχη παρέμβαση στο πάρκο Κερασούντος και προφανώς με αυτή την αφορμή, η 9χρονη μαθήτρια ζήτησε να γίνουν ανάλογες ενέργειες και παρεμβάσεις στο πάρκο του Αγ. Ιωάννη.

Έτσι σήμερα το πρωί σε μια οργανωμένη επιχείρηση του Δήμου παρουσία ομάδας παιδιών και γονέων, ναυτοπροσκόπων και εθελοντών, τα παγκάκια και οι φράχτες βάφτηκαν ξανά ενώ φυτεύτηκαν και φυτά για να ομορφύνουν το χώρο. Ακολούθησε, στη συνέχεια, εξόρμηση καθαρισμού στην πλαζ της Αρετσούς. Η Σύλια και τα άλλα παιδιά δημιούργησαν από την πλευρά τους ζωγραφιές που χάρισαν στο Δήμο για να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους.

«Η Σύλια μου είπε ότι το πάρκο αυτό το χρησιμοποιούν τα παιδιά καθημερινά. ‘Αλλωστε την περίοδο που περάσαμε οι χώροι αυτοί ήταν οι περισσότεροι πολυσύχναστοι και αποτέλεσαν τη μοναδική διέξοδο για τα παιδιά» προσθέτει ο δήμαρχος. Δηλώνει, παράλληλα, ότι έχει λάβει επιστολές και από σχολεία για να υπάρξουν παρεμβάσεις σε σχολικές αυλές και πάρκα και ζητάει από τους κατοίκους των περιοχών αυτών να προστατεύουν αυτούς τους χώρους καθημερινά μέσα από τη σωστή χρήση και λειτουργία τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr