Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεκίνησε η δίκη της ΑΕΚ στη Επιτροπή Δεοντολογίας: 37 μάρτυρες κατηγορίας κατά Μελισσανίδη, Γιαννάκη Παπαδόπουλου

Ξεκίνησε η δίκη της ΑΕΚ στη Επιτροπή Δεοντολογίας: 37 μάρτυρες κατηγορίας κατά Μελισσανίδη, Γιαννάκη Παπαδόπουλου

Ξεκίνησε σήμερα η δίκη για τις πολύ σοβαρές καταγγελίες για τις εκλογές των Ενώσεων εναντίον Μελισσανίδη – Παπαδόπουλου, που απειλούνται με ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο.

Ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου στην Επιτροπή Δεοντολογίας στην ΕΠΟ η υπόθεση με τις πολύ σοβαρές καταγγελίες που έχουν γίνει εναντίον της ΑΕΚ σχετικά με τις εκλογές των Ενώσεων. Μια υπόθεση που βάζει σε κίνδυνο τόσο την Ένωση, όσο και τον Δημήτρη Μελισσανίδη που απειλείται με ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο.

Σήμερα έγινε η ανάγνωση μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης, ενώ είχαν μια πρώτη τοποθέτηση οι δικηγόροι των κατηγορούμενων.

Από το Προεδρείο ειπώθηκε πως οι 37 μάρτυρες θα καταθέσουν είτε διαδικτυακά, είτε με φυσικά παρουσία σε επτά ημερομηνίες εντός Ιουνίου, ενώ στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 22 Ιουνίου θα πάρουν σειρά οι προτεινόμενοι μάρτυρες υπεράσπισης.

«Οι εγκαλούμενοι δεν θα κληθούν. Όποιος επιθυμεί θα εξεταστεί στις 24/6», ανέφερε η πρόεδρος Γλυκερία Λουίζα Ιωαννίδου. Θυμίζουμε πως εγκαλούμενοι και μάλιστα με εισήγηση για ισόβιο αποκλείσμό είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο Άγγελος Δανιήλ (πρόεδρος ΕΠΣ Αχαΐας και μέλος Ε.Ε. ΕΠΟ), ο Κώστας Ντάσιος (αναπληρωτής ταμίας ΕΠΣ Αχαΐας) και ο Νίκος Αυλωνίτης (πρόεδρος ΕΠΣ Σάλας) που εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους, Ελευθερία Ρίζου (ο πρώτος), Κίμωνα Ευαγγελάτο (ο δεύτερος), Χάρη Γρηγορίου (οι άλλοι τρεις).

Επίσης, η ΑΕΚ για την οποία υπάρχει εισήγηση για -10 που θα ισχύσει από τη νέα περίοδο, εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο και αντιπρόεδρο της, Αλέκο Αλεξίου.

Η δικηγόρος του Δημήτρη Μελισσανίδη, Έλλη Ρίζου, μεταξύ άλλων ανέφερε πως ο πελάτης της κατηγορείται από… μασκοφόρους. «Να μας εξηγήσει το δικαστήριο γιατί παραβιάστηκαν οι διατάξεις και δεν ενημερώθηκαν οι εγκαλούμενοι με την έναρξη της διερεύνησης. Παραβιάστηκαν οι κανόνες και αυτό επιφέρει ακυρότητα. Δεν προστατευτήκαμε. Γιατί ενημερωθήκαμε ότι γινόταν έρευνα σε βάρος μας όταν η έρευνα είχε τελειώσει; Κατηγορούμαστε από μασκοφόρους, είναι ανώνυμοι. Και δεν μπορούμε να στραφούμε εναντίον τους. Δεν μπορούμε να αμυνθούμε. Ο εισαγγελέας Καρδίτσας αρχειοθέτησε αυτή την καταγγελία. Ακριβώς γιατί ήταν ανώνυμη. Για τον Μελισσανίδη και την ηθική αυτουργία δεν υπάρχει τίποτα. Ντρέπομαι εν έτη 2021. Πρέπει να απολογηθώ γιατί καθόταν ο πελάτης μου δίπλα στον Γιάννη Παπαδόπουλο; Είναι ηθικός αυτουργός επειδή βλέπανε τον αγώνα μαζί;».

Επιπλέον, η κυρία Ρίζου ανέφερε πως ο Γραμμένος βγήκε με 43 από τις 55 ψήφους και ο Ζαγοράκης ομόφωνα, που σημαίνει πως ο Μελισσανίδης δεν ελέγχει την ΕΠΟ όπως ανέφερε και κακώς κατηγορείται. «Γιατί δεν καλούνται μάρτυρες οι δικαστικοί αντιπρόσωποι που ήταν στις εκλογές αυτών των Ενώσεων; Δεν υπάρχει κατηγορία, ούτε νομικά, ούτε ουσιαστικά και ζητώ την απαλλαγή του», συμπλήρωσε.

Ο δικηγόρος του Γιάννη Παπαδόπουλου, Κίμωνας Ευαγγελάτος, υπέβαλλε ένσταση ακυρότητς της διαδικασίας διερεύνησης, αφού δεν υπήρξε ενημέρωση του εγκαλούμενου τη στιγμή που ξεκίνησε η έρευνα, όπως υποστήριξε.

«Προτείναμε 142 μάρτυρες προς εξέταση. Τι θα γινόταν αν είχαμε παραθέσει τόσα αντίθετα στοιχεία; Θα είχαμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Η διαδικασία πάσχει. Στην υπόθεση ΟΦΗ-Αιγινιακού που το δικαστήριό σας εξέτασε, οι διάδικοι ενημερώθηκαν στην έναρξη της διαδικασίας διερεύνησης», πρόσθεσε.

Ο Αλέξης Αλεξίου, που υπερασπίστηκε την ΠΑΕ ΑΕΚ έκανε λόγο για άκυρη διαδικασία, όπως και κλήτευση. «Δηλώνω την έκπληξή μου για τη συμμετοχή της ΑΕΚ σε αυτή τη διαδικασία. Δεν έπρεπε να είχε κληθεί καν. Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο στο πόρισμα που να συνδέει άμεσα ή έμμεσα την ΑΕΚ. Ποια είναι η ωφέλεια της ΑΕΚ από όλα αυτά; Ποιος ωφελείται και σε τι; Κλήθηκε επειδή ο κ. Μελισσανίδης είναι ο διοικητικός της ηγέτης;

Για ποιο όφελος, αγωνιστικό ή βαθμολογικό, εγκαλείται σήμερα η ΑΕΚ; Ψάξτε στους πίνακες αν η ΑΕΚ έχει ευνοηθεί σε κάτι. Σε τίτλους ή σε διαιτησίες. Γιατί να τα κάνει αυτά η ΑΕΚ; Για να έχει αποτελέσματα προφανώς. Ποια είναι τα αποτελέσματα; Η ΑΕΚ δεν έχει καμία σχέση με ό,τι καταλογίζεται», είπε μεταξύ άλλων.

Το μέλος της Επιτροπής, Ανδρέας Αθανασίου, που εισηγήθηκε τις (μη δεσμευτικές) ποινές επιφυλάχθηκε για την τελική τοποθέτηση μετά το πέρας της ερευνητικής διαδικασίας.

Οι ημερομηνίες στις οποίες θα εξεταστούν οι μάρτυρες κατηγορίας είναι:

Τρίτη 1/6 16.30

Σάββατο 5/6 10.00

Δευτέρα 7/6 18.00

Τρίτη 8/6 16.30

Πέμπτη 10/6 16.30

Δευτέρα 14/6 17.00

Τρίτη 15/6 17.00

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024