Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τέλος στη συνεργασία Nike με Νεϊμάρ λόγω έρευνας για σεξουαλική επίθεση

Τέλος στη συνεργασία Nike με Νεϊμάρ λόγω έρευνας για σεξουαλική επίθεση

Σε ανακοίνωσή της η Nike υπογραμμίζει πως η έρευνά της για την καταγγελία του περιστατικού που συνέβη το 2016 αλλά αναφέρθηκε στην εταιρία το 2018, ήταν ασαφής.

Η άρνηση του Νεϊμάρ να συνεργαστεί σε έρευνα της Nike «καλή τη πίστει» μετά τον ισχυρισμό υπαλλήλου της πως δέχτηκε σεξουαλική επίθεση ήταν η αιτία που χώρισαν οι δρόμοι της εταιρίας με τον βραζιλιάνο σούπερ σταρ.

Σε ανακοίνωσή της η Nike υπογραμμίζει πως η έρευνά της για την καταγγελία του περιστατικού που συνέβη το 2016 αλλά αναφέρθηκε στην εταιρία το 2018, ήταν ασαφής.

«Δεν προέκυψε ούτε ένα σύνολο γεγονότων που θα μας επέτρεπαν να μιλήσουμε ουσιαστικά για το θέμα», σημειώνει η εταιρία.

Εκπρόσωπος του Νεϊμάρ δήλωσε πως ο παίκτης αρνείται τον ισχυρισμό.

«Ο Νεϊμάρ θα υπερασπιστεί σθεναρά τον εαυτό του απέναντι στις αβάσιμες επιθέσεις σε περίπτωση που παρουσιαστεί οποιαδήποτε αξίωση, κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής», αναφέρει η εκπρόσωπός του σε ανακοίνωση, προσθέτοντας πως η Nike και ο Νεϊμάρ χώρισαν για εμπορικούς λόγους.

Αντίθετη είναι η θέση της εταιρίας. «Θα ήταν ανάρμοστο για τη Nike να προβεί σε δήλωση κατηγορίας χωρίς να είναι σε θέση να παράσχει υποστηρικτικά γεγονότα. Η Nike έθεσε τέλος στη συνεργασία με τον αθλητή γιατί αρνήθηκε να συνεργαστεί σε έρευνα καλή τη πίστει για αξιόπιστους ισχυρισμούς αδικήματος από έναν υπάλληλο».

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal που έφερε στο φως της δημοσιότητας το θέμα, η Nike προσέλαβε δικηγόρους της Cooley LLP για να διεξάγουν έρευνα η οποία ξεκίνησε το 2019 στη διάρκεια της οποίας σταμάτησε να προωθεί τον Νεϊμάρ στην αγορά.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει πως η υπάλληλος της Nike είχε πει στους φίλους της και στους συναδέλφους της στη Nike πως το 2016 ο Νεϊμάρ προσπάθησε να την εξαναγκάσει σε κάνει στοματικό σεξ στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του ενώ βρίσκονταν στη Νέα Υόρκη όπου βοηθούσε στον συντονισμό των γεγονότων για τον Νεϊμάρ και της συνοδείας του.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρία ανέφερε πως ήταν έτοιμη να διερευνήσει το θέμα το 2018 όταν η γυναίκα για πρώτη φορά ανέφερε το θέμα, αλλά «σεβάστηκε την αρχική επιθυμία της υπαλλήλου να κρατήσει αυτό το θέμα εμπιστευτικό και να αποφευχθεί η έρευνα».

Ετσι η εταιρία δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες με τις Αρχές ή οποιαδήποτε τρίτη πλευρά μέχρι το 2019, όταν η υπάλληλος εξέφρασε το ενδιαφέρον να συνεχίσει το θέμα.

«Συνεχίζουμε να σεβόμαστε την εμπιστευτικότητα της υπαλλήλου και αναγνωρίζουμε επίσης πως γι΄αυτήν αποτελεί μια μακρά και δύσκολη εμπειρία», σημειώνει η Nike.

Η εκπρόσωπος του Νεϊμάρ δήλωσε στη WSJ πως οι δύο πλευρές βρίσκονταν σε συνομιλίες από το 2019.

«Είναι πολύ παράξενο μία υπόθεση που υποτίθεται συνέβη το 2016, με ισχυρισμούς από υπάλληλο της Nike, να έρχεται στο φως αυτή τη στιγμή».

Ο πατέρας του Νεϊμάρ κατηγορεί τη Nike για «εκβιασμό». «Μας εξέπληξε για κάτι που συνέβη το 2016. Όλα είναι πολύ περίεργα τώρα. Ο Νεϊμάρ ούτε που ξέρει αυτό το κορίτσι, φυσικά αυτό βγήκε από τη Nike αφού φύγαμε από την εταιρία», δήλωσε στην εφημερίδα Folha de Sao Paulo.

Η Nike δεν είχε αναφέρει τους λόγους που διέκοψε τη συνεργασία της με τον Νεϊμάρ, τον Αύγουστο του 2020. Να σημειωθεί πως με τον βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή συνεργαζόταν από τότε που ήταν μόλις 13 ετών.

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024