Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρυσή Αυγή: Έρχεται στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τους καταδικασθέντες βουλευτές της

Χρυσή Αυγή: Έρχεται στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τους καταδικασθέντες βουλευτές της

Έρχεται στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής καθώς αναμένεται ακόμα και εντός της ημέρας να κατατεθεί σχετική τροπολογία στη Βουλή από το υπουργείο Εσωτερικών.

Έρχεται στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής καθώς αναμένεται ακόμα και εντός της ημέρας να κατατεθεί σχετική τροπολογία στη Βουλή από το υπουργείο Εσωτερικών.

Διαγραφή από τους εκλογικούς καταλόγους

Σύμφωνα με πληροφορίες η τροπολογία θα προβλέπει αυστηροποίηση και σαφή καθορισμό του νομικού πλαισίου, σχετικά με την αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των καταδικασθέντων για κακουργηματικές πράξεις.

Η σχετική τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για το νέο εκλογικό σύστημα στην αυτοδιοίκηση και θα προβλέπεται τόσο η απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές, όσο και το δικαίωμα ψήφου  για τους καταδικασθέντες πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς με βάση τις προβλέψεις της σχετικής τροπολογίας θα οι καταδικασθέντες για κακουργηματικές πράξεις θα διαγράφονται από τους εκλογικούς καταλόγους όσο εκτίουν την ποινή τους.

Σημειώνεται ότι τόσο ο Ηλίας Κασιδιάρης όσο και ο Γιάννης Λαγός έχουν ιδρύσει δικά τους ακροδεξιά φασιστικά κόμματα μετά την διάλυση ουσιαστικά της Χρυσής Αυγής όταν έμεινε εκτός Βουλής το 2019.

Μάλιστα στο κόμμα του Λαγού συμμετείχαν και οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής (Καιάδας) και Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο Γιάννης Λαγός είναι εν ενεργεία ευρωβουλευτής και μάλιστα απαιτεί να φεύγει από τις φυλακές Δομοκού και να πηγαίνει στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα για να παρακολουθεί και να συμμετέχει στις εργασίες της Ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου. Ενα αίτημα που θα εξεταστεί κάποια στιγμή από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ). Μπορεί, πάντως, να παρακολουθεί μέσω πλατφόρμας τις εργασίες στις Βρυξέλλες από υπολογιστές που διαθέτει η φυλακή.

Τέλος, ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει πολλές φορές κάνει χρήση του δικαιώματός του να τηλεφωνεί όπου θέλει και στέλνει μηνύματα στους οπαδούς του. Πρόσφατα, σε συγκέντρωση των Ελλήνων για την Πατρίδα μίλησε ζωντανά στους συγκεντρωμένους.

Η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων θα αποστερήσει από τους καταδικασμένους φασίστες την εμπλοκή τους με την πολιτική.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024