Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mιθριδάτης για το viral τραγούδι: Τι λέει για τις επικρίσεις και τον αλγόριθμο του Youtube

Mιθριδάτης για το viral τραγούδι: Τι λέει για τις επικρίσεις και τον αλγόριθμο του Youtube

«Είναι ένα μουσικό ντοκιμαντέρ, μάζεψα πολλή σαπίλα», αναφέρει ο Μιθριδάτης.

Ο Μιθριδάτης μιλάει για πρώτη φορά για το τραγούδι του «Για να μην τα χρωστάω», το οποίο τάραξε τα νερά του διαδικτύου και έγινε θέμα συζητήσεων στα social media.

Στο 13 λεπτών τραγούδι του – ή μουσικό έργο μικρού μήκους – ο Έλληνας ράπερ καταφέρεται με πύρινους στίχους κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο ίδιος, μιλώντας στο Kontra, απαντά στην κριτική που δέχεται και μιλά για την επιτυχία του έργου του, που ήδη έχει αγγίξει τις 600.000 θεάσεις στο Υoutube.

«Δεν θα έλεγα ότι είναι ακριβώς τραγούδι. Θα μπορούσε να ήταν θεατρικό μονόπρακτο, ένα δοκίμιο. Εγώ το προσέγγισα μουσικά. Μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα μελοποιημένο έργο, έτσι μπορώ να το χαρακτηρίσω. Δεν εξυπηρετεί τον σκοπό των τραγουδιών, την ψυχαγωγία. Πχ, σιδερώνω τα πουκάμισα στο σπίτι να βάλω να το ακούσω κιόλας. Είναι ένα έργο που πρέπει ο άλλος να καθίσει, να το παρακολουθήσει. Να ακούσει τους στίχους, τα νοήματα, να τα κατανοήσει. Έχει γίνει viral για άλλους λόγους», είπε αρχικά

Συμπλρωσε ότι «αυτό το έργο είναι ένα όχημα να μεταφερθούν κάποιες απόψεις, ιδέες, σκέψεις, εμπειρίες. Είναι ένα μουσικό ντοκιμαντέρ. Είναι ένα εργαλείο που μπορεί ο κόσμος να το χρησιμοποιήσει όπως επιθυμεί και θέλει».

Όπως είπε, του πήρε έναν μήνα να γράψει τους τελικούς στίχους -«δούλεψα όλο τον Μάρτιο για να βγουν οι στίχοι», ανέφερε- και τρεις για την παραγωγή, όμως χρειάστηκε περισσότερο χρόνο για την ιδέα του «έργου», όπως το αποκαλεί.

«Δεν είπα σε μια νύχτα από το πουθενά, ενώ ήμουν στη σεζόν και έπινα το μοχίτο ότι θα γράψω ένα τέτοιο κομμάτι. Μάζεψα πολλή σαπίλα όλο αυτό το χρονικό διάστημα που βιώνουμε την πανδημική συνθήκη υπό τέτοιου είδους κυβερνητικής διαχείρισης» ανέφερε. «Δεν είναι τα 2 χρόνια σε 12 λεπτά, όπως λένε πολλοί, καθώς υπάρχουν ενότητες που είναι τα 40 χρόνια σε 12 λεπτά», πρόσθεσε.

 «Ανακαλύπτεις πολλά όταν ακούς Ημισκούμπρια»

Εξήγησε στη συνέχεια ότι το «Για να μην τα χρωστάω», είναι «οι σκέψεις μου, οι σκέψεις ενός ανθρώπου που ασχολείται με την τέχνη, όσα χρόνια ζω. Είναι εμπειρικό. Είμαι ένας άνθρωπος που έχει πολιτική συνείδηση, ανέκαθεν ασχολούμουν με την πολιτική. Και με τα Ημισκούμπρια. Το κοινωνικό φέρνει πάντα το πολιτικό».

Κληθείς να απαντήσει στην κριτική που δέχεται περί σεξιστικών στίχων από τα Ημισκούμπρια στο παρελθόν, είπε πως «αυτό έχει γίνει τις τελευταίες δύο μέρες, γιατί αυτό που κάνουν τα Ημισκούμπρια είναι στίχοι σατυρικοί, καυστικοί. Ξέρουμε πολύ καλά όλοι μας τι είναι τα Ημισκούμπρια. Δεν ήρθα εγώ να σας πω τώρα, τι είναι… Βεβαίως για αυτούς που έχουν τέτοιου είδους ενδοιασμούς, έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία όλοι αυτοί να μπουν στη διαδικασία να ακούσουν Ημισκούμπρια. Θα τους κάνει πολύ καλό, γιατί θα καταλάβουν και γιατί έχουμε βρεθεί σε αυτή τη φάση, αυτή τη στιγμή. Ανακαλύπτεις πολλά όταν ακούς Ημισκούμπρια».

Με χιούμορ απάντησε στο γιατί το τραγούδι δεν έχει μπει στις τάσεις του YouTube.

«Φαντάζομαι σε εμένα δεν θα λειτουργεί ο αλγόριθμος, θα λειτουργεί ο αργόριθμος, μάλλον κάτι τέτοιο πρέπει να παίζει. Δεν ξέρω, όλα τα άλλα μπορεί να είναι καχυποψίες. Πάντως τη δουλειά του την κάνει. Καλό θα ήταν, γιατί θα μπορούσε αυτό το μήνυμα να μεταφερθεί σε περισσότερο κόσμο. Στο χέρι μας είναι», είπε ο Μιθριδάτης.

Πρόσθεσε, δε, ότι μεταξύ άλλων η δουλειά του χιπ χοπ είναι να προκαλεί. «Γενικεύοντας, αυτή είναι η δουλειά της μουσικής, αυτή είναι η δουλειά του καλλιτέχνη. Είναι υποχρέωση του καλλιτέχνη», είπε.

Καταλήγοντας ανέφερε: «Όλοι πρέπει να πράξουμε το σωστό».

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024