Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μεταξουργείο: Σοκαριστικές εικόνες από χρήση και διακίνηση ναρκωτικών

Μεταξουργείο: Σοκαριστικές εικόνες από χρήση και διακίνηση ναρκωτικών

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται αφόρητη

Σύριγγες καρφωμένες σε δέντρα, ναρκωτικά που αλλάζουν χέρια, νέα παιδιά ξαπλωμένα στη μέση του δρόμου χωρίς να καταλαβαίνουν τι γίνεται γύρω τους.

Οι εικόνες από το Μεταξουργείο προκαλούν ανατριχίλα και καταδεικνύουν ότι η περιοχή έχει μετατραπεί σε γκέτο ναρκωτικών.

Τις φωτογραφίες ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η ηθοποιός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά, αναφέροντας ότι «η κατάσταση με τη διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών είναι αφόρητη και γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη. Φοβόμαστε να βγούμε από τα σπίτια μας, όχι μόνο για τις εικόνες που θα αντικρίσουμε, αλλά και για το τι μπορεί να μας συμβεί. Τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, για να πάνε στο σχολείο και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, διασχίζουν δρόμους που είναι γεμάτοι από εμπόρους και χρήστες ναρκωτικών και εισπράττουν εικόνες σαν αυτές που βλέπετε στις φωτογραφίες. Η υγεία μας είναι εκτεθειμένη σε κάθε είδους κίνδυνο».

Η κ. Βαγενά συμπληρώνει:  «Έχω απευθύνει εκατοντάδες επιστολές, επί πολλά χρόνια, προς όλους τους υπεύθυνους, Πρωθυπουργό, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Δήμαρχο Αθηναίων, Υποδ/νση Δίωξης Ναρκωτικών κ.ά., αποτέλεσμα δεν υπάρχει. Διαβάζω στο διαδίκτυο ότι παρόμοια κατάσταση επικρατεί και σε άλλες γειτονιές του κέντρου της Αθήνας -με εξαίρεση βέβαια το Κολωνάκι, όπου κυκλοφορούν οι εκλεκτοί του επιτελικού μας Κράτους-. Νομίζω ότι πρέπει να ενώσουμε όλοι τις φωνές μας και να αντισταθούμε σε αυτή την απαξίωση. Δεν είμαστε πολίτες ‘παιδιά ενός κατώτερου Θεού».

Έντονος διάλογος

Το πρωί της Παρασκευής, η κ. Βαγενά, συζήτησε, σε έντονο ύφος, το πρόβλημα, με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, ο οποίος απάντησε σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΙΝΑΛ, σχετικά με θέματα ασφαλείας.

Η κ. Βαγενά κάλεσε τον Λευτέρη Οικονόμου να λάβει αυστηρότερα μέτρα για την πάταξη της εγκληματικότητας στο κέντρο και την περιοχή.

Σε νεότερη ανάρτησή της, η  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι ο κ. Οικονόμου υποστήριξε, ότι «τα πάντα βαίνουν καλώς και είναι υπό τον έλεγχο του υπουργείου», ωστόσο η ίδια ανάρτησε ακόμα δύο φωτογραφίες όταν επέστρεψε από τη Βουλή, οι οποίες αποδεικνύουν το αντίθετο.

«Τράβηξα τις φωτογραφίες που αναρτώ και τις αφιερώνω εξαιρετικά στον κ. Χρυσοχοΐδη και τον κ. Οικονόμου» αναφέρει μεταξύ άλλων η Άννα Βαγενά σημειώντας ότι «Οι φωτογραφίες είναι από την οδό Ακαδήμου στο Μεταξουργείο, μεταξύ Αγησιλάου και Πειραιώς (στο βάθος φαίνεται και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του Δήμου Αθηναίων), σημείο μόνιμης χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών (ώρες: 10:00-11:00 το πρωί, 13:00-14:00 το μεσημέρι και κατά τις 18:00 το απόγευμα).

Όλοι όσοι κατοικούμε σε αυτή τη γειτονιά γνωρίζουμε τις ώρες, τα σημεία και τα πρόσωπα που διακινούν τις ναρκωτικές ουσίες. Όλοι εκτός από την αστυνομία».

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024